Elfoglalják a Müpát a gyerekek

Müpa
Cifra Palota
gyereknap
Vágólapra másolva!
Gyereknap alkalmából rengeteg programmal várja a családokat a Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája. Csodaliget lakóival, a Brémai muzsikusokkal találkozhatnak a gyerekek, és még újrahasznosított hangszereken is játszhatnak. 
Vágólapra másolva!

Május 29-én rengeteg kreatív és készségfejlesztő foglalkozással várja a családokat a Müpa. A Cifra Palota egy rendszeres családi program a Müpában, amivel minden vasárnap várják az érdeklődőket. Gyereknap miatt viszont kibővített programokcsokorral készülnek Cifra Palota XXL - Gyermeknap címmel.

A megszokottnál jóval nagyobb lesz a rendezvény, nem csupán a belső termekben lesznek programok, hanem jó idő esetén az épület előtti területen is rengeteg program lesz. Három színpadon váltják majd egymást zenés és mesés előadások. A Búgócsiga Zenede tagjai vicces interaktív műsorral készülnek, a Csurgó Zenekar a népzene világába vezeti majd a gyerekeket. A HolddalaNap csapata megzenésített versekkel idéz majd fel ősi dallamokat.

Jó idő esetén az épület körül is lesznek programok. Forrás: Rangefinder Kft/Colorlab

Csodaliget lakói mesés utazásra hívják a gyerekeket, a gyerekekből álló Drums ütőegyüttes pedig a rutmusok világát hozza a Müpába. A Fesztivál Színházban a Netz Táncprodukció egy családi örömzenére és táncra hívja a résztvevőket, míg a Kompánia Színházi Társulat Etetős verseket a menzáról című előadását mutatja be.

A kisgyerekek Benedek Krisztina vezetésével Kerekítő Tippentőn vehetnek részt, megnézhetik a Szamárfül Projekt Brémai muzsikusok című előadását. Az előadások mellett királyi várjáték, kreatív és készségfejlesztő foglalkozások, kukoricajátszó, kreszpálya és tanyavilág is várja a gyerekes családokat. A május 29-i extra Cifra Palota délelőtt 10 órától délután 3 óráig tart majd.

A Müpa állandó sorozatai gyermeknap után is várják a családokat. A Hangulat Junior iskolás korosztálynak szóló ingyenes délutáni hangversenyein főleg a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Előkészítő Tagozatának növendékei lépnek fel. Az évadot június 4-én Mr. Händel, rendel? címmel Szedmák Eszter csembalós és Stark János hegedűs fellépése zárja. A legkisebbek szerda délelőttönként a Ringató foglalkozáson vehetnek részt. A június 8-i évadzáró rendezvény vendége a fiatal népi énekes, Zsikó Zoltán lesz.