Elton John kiakadt a gyerekkönyvek betiltásán

elton john velence
Vágólapra másolva!
A vállaltan meleg popsztár keményen beszólt Luigi Brugnarónak, amiért betiltott 49 gyerekkönyvet. A frissen megválasztott jobboldali polgármester azokat a könyveket száműzte a velencei óvodákból és könyvtárakból, amelyek szerinte a genderelmélet jegyében születtek.
Vágólapra másolva!

A tiltólistán szerepelnek azok a gyerekkönyvek, amelyek azonos nemű vagy egyedülálló szülőket mutatnak be, de nemkívánatossá váltak a hátrányos helyzetűekről szóló művek is.

A döntés nagy port kavart a lakosság körében.

Szülők és tanárok az oktatási miniszter beavatkozását sürgették.

Olasz internetes oldalakon pedig kezdeményezés indult a tiltott könyvek reklámozására és arra, hogy minél szélesebb körben olvassák őket.

Elfogadó világot hirdetnek a könyvek Forrás: Origo

Ennek érdekében maratoni felolvasást is szerveztek, ahol 49 napon át olvasnak fel a 49 könyvből. Brugnaro azonban hajthatatlan maradt, szerinte a szülők és nem az iskolák dolga a gyerekek "ilyen ügyekkel" kapcsolatos nevelése.

A fiai imádják

A vita még az angol sajtóba is eljutott, és Elton John is véleményt nyilvánított az ügyben. A popsztár "ostobának" és "döbbenetesen bigottnak" titulálta az olasz polgármestert, amiért betiltotta a sokszínűséget hirdető gyerekkönyveket. A zenész két gyereket nevel élettársával, David Furnishsel, és az egyik kedvenc családi könyvük is a tiltólistára került.

49 könyvet tiltottak be Forrás: afnews.info

"Elfogadó világot hirdet, ahol minden színű, formájú és méretű család megtalálja a helyét.

A legfontosabb pedig az benne, hogy a család itt mindig a szeretetről szól.

A fiaink egyszerűen imádják ezt a könyvet” – mondta Elton John az indexre helyezett The Family Bookról.

Velence süllyed

A popsztár szerint a politikának nem szabadna benyomakodnia a gyerekkönyvek területére, mert ezzel nagy kárt okozhat. A döntés nem az elfogadást, toleranciát és szeretetet hirdeti, hanem egy olyan társadalmat, ami a különbségeken és a közönyön alapszik.

– írta az Instagramján, ahol 190 ezer követője van.