Olyan ez a könyv, mintha sportautóval utazna az ember

holtverseny, totth benedek
Vágólapra másolva!
Totth Benedek Holtverseny című regénye kapta a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat, amelyet idén első alkalommal adtak át a Margó Irodalmi Fesztivál különkiadásának záróprogramján a Toldi Moziban.
Vágólapra másolva!

A Margó-díjat azért alapították, hogy a pályakezdő írókra is nagyobb figyelem essen, így a kiírók olyan könyveket vártak, amelyek szerzője korábban soha nem jelentetett meg saját prózakötetet.

A pályázatra 47 könyvet neveztek a szerzők és kiadók.

Totth Benedek elázva Forrás: bachmate

A zsűrit négyen alkották: Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke, Kollár Árpád, a Fiatal Írók Szövetsége elnöke, Péterfy Gergely, az Aegon-díj aktuális győztese, valamint Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál szervezője.

Margó-díjas szerző 500 ezer forintos összdíjjal lett gazdagabb, az Aegon-díj 2015-ös győztese, a Kitömött barbár című könyv szerzője, Péterfy Gergely mentorként segíti.

Egy bátor, sőt, inkább vakmerő, indulatos, szenvedélyes könyv.

Az első oldalon beszállunk egy sportautóba, és, képletesen szólva az utolsó lapig ki se szállunk belőle. Olyan profi dramaturgiával veszi be Totth a történet kanyarulatait, hogy az ember csak ámul" - mondta Péterfy.

A Holtverseny Forrás: Origo

Totth Benedek műfordítónak a Holtverseny az első regénye, amely 2014-ben az egyik legnagyobb meglepetése volt. Hősei légüres térben lebegő tizenévesek, akik csak néhány órára találnak fogódzót egymásban, és ahhoz, hogy tovább sodródjanak, időről időre nagyot kell rúgniuk a másikba.