Most kiderül, lehet-e egyenlőség férfi és nő között

lopom a sztárom, bling ring, emma watson
Vágólapra másolva!
A Harry Potter-filmek sztárja, Emma Watson annyi jó feminista könyvvel találkozik, hogy megosztaná tapasztalatait a világgal. A színésznő olvasóklubjához bárki csatlakozhat.
Vágólapra másolva!

Amióta az ENSZ női jogokkal és egyenjogúsággal foglalkozó nagykövete, annyi, a témáról szóló könyvet és esszét olvas, amennyit csak bír, ezért Emma Watson Facebook-oldalán bejelentette: feminista olvasóklubot indít.

Emma Watson annyit olvas, amennyit csak bír - jelenet a Lopom a sztárom című filmből Forrás: Fórum Hungary

„Annyi a csodálatos olvasmány! Viccesek, inspirálóak, szomorúak, elgondolkodtatóak vagy erőt adók. Annyi mindenre rábukkantam, hogy

– lelkendezett. Ezért szeretné a színésznő „megosztani mindazt, amit tanult” és meghallgatni mások véleményét is ugyanarról.

Watson minden hónapban választ egy nőkről, nemek közti egyenjogúságról szóló könyvet, amelyet erre a célra nyitott Goodreads-csoportjában a hó végén tárgyalhatnak ki a csatlakozó olvasók. A színésznő tervei között szerepel az írók meghívása is a csoportba.

Emma Watson az Egy különc srác feljegyzései című filmben Forrás: AFP

A vállalkozás sikere az első órákban ugyanakkor felemás: a bejelentés alatt az egyik legnépszerűbb hozzászólás rögtön kijelenti,

Ha minden egyenlő lenne, mindnyájan úgy néznénk ki, mint te, és a fizetési csekkünk is egyforma lenne. Fogadd el az egyenlőtlenséget.”

Igaz, az erre érkezett választ még többen lájkolták: „Te az egyenlőséget az eredmény irányából vizsgálod, és nem az egyenlő esélyek felől. Pedig nagy a különbség!”

Emma Watson a Harry Potter és a Félvér Herceg című filmben Forrás: AFP

Az Emma Watsonhoz csatlakozni kívánó olvasók első „feladata” Gloria Steinem, a ma 81 éves feminista aktivista önéletrajzi alapú kötete, az Életem az úton (My Life on the Road) lesz.