Elárverezik Truman Capote hamvait

Truman Capote America America del Nord Anni Sessanta Uomo Letteratura Fotografia Amérique du Nord NORTH AMERICA LITERATURE Etats-Unis d'Amérique Novecento Amérique Américain Américains Américaine Américaines Littérature MAN United States of
Milan, le 24/02/1966 L'ecrivain Truman Capote (1924 - 1984) ©Farabola/Leemage
Vágólapra másolva!
A becslések szerint akár 6000 dollárt (1,6 millió forint) is érhetnek az amerikai író földi maradványai.
Vágólapra másolva!

Truman Capote halála után hamvainak egy részét Joanne Carson, a televíziós műsorvezető Johnny Carson volt felesége kapta meg, aki közeli barátja volt az írónak. Capote rendszeres vendég volt Johnny Carson késő esti beszélgetős műsorában, és gyakran vendégeskedett a Carson házaspár Los Angeles-i otthonában is, így barátkoztak össze.

"Volt egy írószobája a házamban, ahol nagyon sok időt töltött, mivel az egy biztonságos hely volt, ahol senki sem zargathatta" - mondta Joanne Carson 2012-ben a Vanity Fair magazinnak. Capote májrákban halt meg 1984-ben, a nő Los-Angeles-i otthonában. Joanne Carson később gyakran mondogatta, hogy barátja hamvai vigaszt nyújtanak neki.

Tavaly ő is meghalt, ezért bocsátják árverésre az író hamvait, melyek értéke a becslések szerint a 6000 dollárt is elérheti, írja a BBC.

Az aukció szeptember 24-én lesz Los Angelesben, az árverést a Julien's Auctions bonyolítja le.

Az 1924-ben született Capote 1948-ban vált ismertté első, Más hangok, más szobák című regényével. Népszerűségét főképpen az Álom luxuskivitelben és a Hidegvérrel című írásainak köszönhette, valamint annak, hogy könnyedén mozgott a New York-i felső tízezer köreiben.