Bob Dylan április elején három koncerttel törleszt Svédországban

37th AFI Life Achievement Award on TV Land Prime - Show HORIZONTAL GettyImageRank3
CULVER CITY, CA - JUNE 11: Musician Bob Dylan Performs onstage during the 37th AFI Life Achievement Award: A Tribute to Michael Douglas at Sony Pictures on June 11, 2009 in Culver City, California. Kevin Winter/Getty Images for AFI/AFP
Vágólapra másolva!
Április elején három koncertet is ad Svédországban Bob Dylan, a 2016-os irodalmi Nobel-díj kitüntetettje. A koncertek lehetőséget nyújtanak neki, hogy megtartsa előadását, és így megkapja a 8 millió svéd koronával (negyedmilliárd forint) járó elismerést. 
Vágólapra másolva!

A Live Nation csoport hétfőn bejelentette, hogy Dylan, aki személyesen nem vette át Nobel-díját a szombati stockholmi ünnepségen, két koncertet fog adni a svéd fővárosban április 1-én és 2-án, egyet pedig a dél-svédországi Lundban április 9-én.

Dylan honlapja szerint Dylan összesen 11 koncertet ad Észak-Európában, a svéd fellépések mellett egyet Írországban, Dublinban, egyet Belgiumban, hatot pedig Nagy-Britanniában április 1-je és május 11. között.

Bob Dylan 1978-ban Forrás: Origo

A Nobel-díj előírásai szerint ha nem veszi át díját december 10-én Stockholmban, a kitüntetettnek hat hónapon belül kell megtartania előadását a méltatásában megjelölt témában, de

nem feltétlenül a svéd fővárosban.

Sara Danius, a Svéd Akadémia főtitkára közölte, hogy a részleteket még egyeztetni fogják, de arra mindenképpen számít, hogy valamit meg tudnak szervezni Dylannel. November 18-i közleményében a Svéd Akadémia arról írt, hogy egy esetleges koncert a svéd fővárosban tökéletes lehetőséget nyújt azt előadás megtartására.

Stockholmban szombaton adta át XVI. Károly Gusztáv svéd király az idei orvosi, fizikai, kémiai, valamint közgazdasági Nobel-díjakat. Az irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan

előre jelezte, hogy más elfoglaltságai miatt nem lesz ott.

Helyette zenésztársa, Patti Smith amerikai punkikon vett részt az eseményen, elénekelve Dylan A Hard Rain's A-Gonna Fall című híres dalát.

Dylan egyben köszönetet mondott a Svéd Akadémiának az irodalmi Nobel-díjért és elnézést kért, amiért nem személyesen vette át a kitüntetést. Beszédét az Egyesült Államok svédországi nagykövete olvasta fel a díjátadót követő banketten. "Sajnálom, hogy nem lehetek jelen személyesen, de lélekben ott vagyok" - üzente Bob Dylan, aki azt is leírta, hogy megtisztelőnek tartja, hogy ilyen rangos díjban részesül, és bekerül az irodalom óriásai közé.