Lassan világhírű lesz a magyar flippermúzeum

flipper
Vágólapra másolva!
Korábban pert nyertek a NAV ellen, most a New York Times-ban írnak róluk. Budapest legmenőbb múzeuma a napokban nyitott újra.
Vágólapra másolva!

A neves tengerentúli napilap, a New York Times pénteken számolt be az Associated Press nyomán a Radnóti Miklós utcai Flippermúzeum augusztus 5-i újranyitásáról.

A nyári kényszerszünetet az okozta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint a gépek nem feleltek meg a játékautomatákra vonatkozó előírásoknak. Csakhogy a Flippermúzeum múzeumként akart üzemelni mindig is,

jogerősen pert is nyert a NAV határozatával szemben,

ezzel lehetőség nyílt az újranyitásra.

Úton a világhír felé Forrás: Flippermúzeum Facebook-oldala

Életében először játszott

A Nem York Times-ban megjelent cikkben a kollekció tulajdonosa, Pálfi Balázs azt mondta, ez a gyűjtemény a legnagyobb Európában. A legöregebb modellt 1871-ben készítették, a legrégebbi modern flippermasina 1947-ből származik. Az állandó interaktív kiállításon mintegy 130 flippert lehet kipróbálni, közel négyzáz négyzetméteren.

Az utazókat jó tanácsokkal ellátó TripAdvisor a Flippermúzeumot Budapest legmenőbb helyei között említi.

A tudósítás egy svájci turista élményeit is leírja. A 20 éves Marvin Fessler életében a Flippermúzeumban játszott először igazi flipperrel, előtte csak számítógépes játék formájában találkozott vele.