Iggy Azalea villantott, de nem akkorát

2017.08.12., 16:35
rendezés

Az idei Sziget szombati napja több szempontból is izgalmasnak ígérkezett. Az egyik beugró, Iggy Azalea koncertjét nagyon vártuk, de a hölgy nem igazán tette oda magát. A másik beugró, a Galantis viszont jelesre vizsgázott, pedig többen fanyalogtak, mikor kiderült, ők helyettesítik a Clean Banditet. Ezt láttuk szombaton a Szigeten.

Origo
21:42

Berobbant

Macklemore & Ryan Lewis kombója hatalmas robbantással kezdte a koncertet. Egyelőre úgy néz ki, hogy az első 5 percükbe többet tettek bele, mint néhány órával ezelőtt Iggy Azalea a teljes koncertjébe. 

Mi ma estére búcsúzunk, és nagyon reméljük, hogy most is megússzuk eső nélkül. A szél azért itt van velünk, az okosabbakkal pedig meleg ruháik. Jó húsz perc múlva kezd a Bad Religion az A38 sátrában, és hiába visszatérő vendégek Magyarországon, nem hagyjuk ki őket. 

Origo
21:21

Még 10 perc

A Nagyszínpad előtt rengetegen várják már Macklemore & Ryan Lewis koncertjét. Kövesse élőben a bulit itt!

Lehet, hogy ma is kell majd a prém - egész hűvös vanForrás: NurPhoto/Annalise Kaylor/NurPhoto/Annalise Kaylor
Origo
21:06

Oké, tömeg van

Ez már ilyen klasszik szigetes tömegnyomor.

Vagyunk néhányanForrás: Origo
És ilyen, amikor elsodorják a fényképező kollégátForrás: Origo
Origo
20:56

Tombol a retró

Szigetel? Tisza cipő rajongó? Retró-fan? Nincs több kérdés...

Na, ez az igazi Dorkó! (Csak most Tisza)Forrás: Origo
Origo
20:45

Dübörög az indie rock

A svéd Galantis épp befejezte koncertjét a Nagyszínpadon, közben pedig már jó ideje tolja a brit The Courteeners az A38 sátrában.

Origo
20:37

Na, így megy ez

Tudjuk, hogy majd megőrülnének némi werkért.

Íme!Forrás: Origo
Origo
20:27

Mi lett volna, ha otthon marad?

Vannak, akik a párjukkal érkeztek.

Ilyenkor mindig a rákészülést a legjobb elképzelni: (be)pakolás, fújkálás, belenevetés, aztán cipelésForrás: Origo
Origo
20:20

Mostan színes tintákról álmodom

Őrület, hogy milyen jók a fények naplemente idején a 25. jubileumi Sziget Fesztiválon.

A legtöbb ember a Galantis nagyszínpadi tombolásán van ilyenkorForrás: Origo
Origo
20:12

Így hízik a Sziget

A Sziget minden tekintetben hízott egy nagyot, léptéket lépett. Így a Sziget Merchandise is. A szigetes cuccokat idén egy tornacsarnoknyi helyről lehet beszerezni. Törülköző 5500, kapucnis pulcsi 12 ezer.

Origo
20:05

A titkos sáv

A zászlós sétány szélén senki nem közlekedik, így az Origo tudósítói boldogan sétáznak az ellenszélben.

Nem, riportereink nincsenek a képenForrás: Origo
Origo
19:58

Tudta?

Nem ismeri az éppen fergeteg Sound-hangulatot korbácsoló Galantis duót? Pedig egyikőjük, a svéd Christian Karlsson, Grammy-díjas művész. Dolgozott indie-pop csapattal, sőt, világsztárok egész sorával. Olyanoknak írt dalokat, vagy működött közre a számaikban, mint Katy Perry, Britney Spears, Jennifer Lopez, Kylie Minogue és Madonna. Ő volt Britney Toxic című számának társszerzője, amiért Grammy járt.

Origo
19:51

A Sound már a Szigeten van!

A srácok Iggy Azaleával szemben elégge odateszik a bulit, hirtelen megemelkedett az egy főre eső ugrálások száma, az Origo tudósítói is már majdnem ugrálnak. A bennünk élő EDM-betyár azt mondja, hogy eddig

Pink után ez a legjobb hangverseny a nagyszínpadon. Bocs!

Nem, az nem Glen Rice, de már csak a 41-es miatt érdemes felidézni a munkásságát!Forrás: Origo
Origo
19:42

Időutazás az Óbudai-szigeten

A Galantis bő egy hónapja Zamárdiban, a Balaton Soundon is csapatta. Vajon jönnek a Strand Fesztiválra is? Iggy Azalea után az első reakciónk (ízléstől függetlenül):

Fú, ez nagyon jól szól!

Origo
19:37

Staféta színek nélkül

Iggy Azalea után jött volna a Color Party szombat este, de mindenféle marhulás nélkül ment le a szünet egészen a Galantis koncertjéig. A svéd elektrodance DJ-alakulat lassan uralni kezdi a nagyszínpadot. Sokan vannak a környéken, és senkit nem zavar a fenyegető eső. 

HUNGARY, BUDAPEST

- kiabálja a duó egyik tagja.

Origo
19:32

Iggy Azalea itt volt, el is ment

Iggy Azalea koncertje nem ütött akkorát, amekkorát vártunk tőle. Valószínűleg a hangzás nem volt nem volt tökéletes. Vagy az, ahogy ő bele-belerappelt a számokba, közben ment az alap, a DJ is néha megragadta a mikrofont, de nem uralta rendesen a show-t. Szóval nem robbant fel a színpad, de talán nem is baj. Mert akkor hol kezdené a koncertjét most a (szintén beugró) Galantis?!

Origo
19:19

A nap legfontosabb híre

És semmi köze a Szigethez: stábunk egyik tagjának az édesanyja ma ünnepli a születésnapját. Az Origo csapatócsapata Boldog Szülinapot kíván ezennel!

Origo
19:08

Itt jó bor van

A legjobb hely a Szigeten. Az Origo mozgó tudósító szerint kétségkívül a borfalu. Csendes-ülős relaxhelyszín, és a májunkat is jóféle gyümölcslével terheljük legalább.Tudósítóink körében végzett villamfelmérés szerint itt valóban nagyon jó bort adnak. 

Van hely, levegő, borForrás: Origo
--
18:55

Vetkőzik a szexi headliner!!!

Igen, ez átverős posztcím volt. Tudjuk. Bevalljuk. Iggy levette a kis farmerkabátját. De mi ennek is örülünk.

Forrás: Origo
--
18:52

Mindenkinek lóg a lába, kivéve az esőnek

Szerintünk legalábbis nem fog esni. Borult az idő, nincs meleg, de hideg sem (bár ugye ez viszonyítás kérdése), viszont alapvetően sokan hihetik, hogy esni fog. Az előrejelzések szerint maximum éjfél után, nagyjából hajnalban eshet, illetve holnap délelőtt. De tudják, olyan ez,

mint a gimis szerelem, folyamatosan változik.

Az Origo becslése szerint mindenesetre nem fog esni, csak olyankor, amikor már keveseket zavarhat. A sátrazókat nem vettük bele. Meg a szerelmes gimiseket sem. 

--
18:48

Tank, levetett halpikkely, fogyó Hold

Nem, ez nem valami pszichedélia, hanem díszlet, amellyel megbolondítanak mindenféle operadarabból kölcsönzött mindenféle részletet a Papageno színpadán, ahol rendhagyó módon klasszikus zenével és szimfonikus fűszerrel is találkozhat a Szigeten. Nem mellesleg: ajánlott, s nem csak pihenéshez!

Forrás: Origo
--
18:43

Hol vagy Mics Bjúkenen?

Mindegy is. Aggodalomra Mitch nélkül sincs ok. Megfulladni ugyanis nem fog. A Colosseumban sem. A Baywatch bármikor ott teremhet ön előtt. Akár a délutáni ugrabugra közben is. Már most is. Délután is. Mindig van kéznél mentődeszka. Vagy mi ez a képen pontosan...

Forrás: Origo
--
18:36

Dobja el a sapkáját! MOST!

Mert van jobb! Egy igazán kifinomult fejfedő az, amit felfedeztünk. EZT a fejfedőt. Minden tekintetben kellemes, trendi, divatos viselet. Szeretjük. Ahogy a fesztiválozók a port. Közben tudósítónk tüsszög megállás nélkül. Azt hiszik, hogy valami baja van. Ha látják, segítsenek rajta. Adjanak neki zsebkendőt. Veregessék hátba. Vagy alkalmazzanak olyan népi praktikát, amely leginkább jellemző arra a helyre, ahonnan érkeztek. 

Forrás: Origo
--
18:18

Szerelmes férfiak ide gyertek!

Ígértük, hát elhoztuk. Ő Iggy. Természetesen nem a Pop. Ez egy másik műfaj. Minden tekintetben.

A post shared by Iggy Azalea (@thenewclassic) on

--
18:13

A Nagyszínpadon bezzeg forróság!

Persze, hiszen itt a nő! A Szigetre nagyjából hét hete lefoglalt, beugróként teljesítő Iggy Azalea már szövegel is a Nagyszinpin. A kemény szövegeiről és hiányos öltözetű fotóiról ismert világsztár nem kegyelmez ma sem. Tartson velünk és hamarosan azt is megmutatjuk, hogy ki ő. Utána garantáltan még tovább velünk akar tartani. 

Forrás: Origo
--
18:08

Hideg van...

...legalábbis ahhoz képest, amihez az elmúlt napokban hozzászokhattunk. Vagy pontosabb úgy, hogy beletörődhettünk. Némelyek szinte fagyoskodnak, mások most táltosodtak meg igazán. Egy biztos: a légköri körülmények és a Sziget felépítményei valahogy úgy álltak össze, hogy a VIP-ben legyen a legmasszívabb és legalacsonyabb a hőérzet. A VIP-ben még a fagyasztott brokkolit sem kell a hűtőbe tenni. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy gazdagék még itt sem ismerik a KRESZ-t - parkolnak össze-vissza.  

Forrás: Origo
Origo
17:36

Lóg az eső lába és elfelejtett hozni magával esernyőt?

Pro tipp: kiszámolva az esőcseppel irányát, akár úgyis száraz maradhat, hogy nem kell egy esernyő markolatának szorongatásával fárasztania magát!

Minden rendben lesz. Bár szerintünk nem fog esni majd, végig csak FENYEGET.Forrás: Origo
Origo
17:28

Kövér fű

Kellemes ír kocsmahangulatot varázsolnak a vérbeli pub-vitézek a Volt színpadra. Az egyébként magyar Paddy and the Rats olyan mintha mindig is kövér és roppanós méregzöld ír füvön nevelkedett tehenek értékes tejét szívták volna magukba anyatej helyett.

Paddyék toljákForrás: Origo
Origo
17:21

Kedves a szívünknek

Ami az Európa Színpadnál megy. Chillezős-lazulós pokrócos szitizenek hallgatják a legnagyobb nyugalomban a szlovákiai Kinsfolkot. A szél sem érdekli őket. Jó az idő, a zene, a sör, a fröccs. A dumák...ja nem. Nem dumál itt senki feleslegesen.

Chill és relax. Jó így. Kell így. Néha.Forrás: Origo
Origo
17:14

Ez férfi munka volt!

Egyre erősebb szél fúj a Szigeten. Ez két dolog miatt biztosan rossz: egyrészt órák óta homokot rág az ember, másrészt bármikor előfordulhat, hogy Szitizeneknek kell helyrepakolni a felborult kerítést.

Forrás: Origo
Origo
17:08

Furcsa lények járkálnak erre napok óta

Nem, nem tudósítonkra gondolunk. Vagy, végül is....

Tökre magas isForrás: Origo
Origo
17:05

A Halott Pénz eddig a legjobb

Legalábbis ebben az idősávban, a délutáni négyórás nagyszínpados matiné idejében ennyi embert még nem láttunk a nagyszínpad előtt. Persze az idő is most a legjobb. Hohó! Éppen felcsendült a régi VOLT-himnusz, tudósítónk azonnal elhagyta magát erre, és nosztalgiázni kezdett.

Origo
16:55

Élnünk kellett volna

A Halott Pénz egyik nagy slágere szól, ez az a szám, amelynek a videoklipjében három fiatal több bűncselekményt/szabálysértést is elkövet. Amúgy szeretjük.

Origo
16:46

Már melegít a GusGus

A Sziget Party Boatján szolgáltatott zenét az izlandi GusGus szombat délután. A nagy show-jukat éjjel fél kettőkor az A38 sátrában. A csónakos party valahogy így nézett ki. 

--
16:34

Nézze élőben az idei Sziget koncertjeit!

Kövesse élőben a Telekom Electronic Beats és a Colosseum színpadának koncertjeit! Ma este a következő fellépők előadásait nézheti végig online. 22:00-tól Danny Howard játszik az Aréna színpadán egészen hajnali 23:30-ig. A Throttle követi őt 23:30-tól 1:00-ig. Végül Dj W!ld játszik a Colosseum színpadán éjféltől 2:30-ig.

A cikk megjelenését a Magyar Telekom támogatta. 

--
16:21

Programváltozás!

A szombati nagy szél miatt az este 7 órára tervezett color party elmarad. A szervezők kedden pótolják, mert aznap amúgy nem lett volna összekötő program.

--
16:12

Szomorú világsztár

Beszélgettünk Tom Odellel, az érzelemmel teli dalok nagymesterével. 

A szomorú világsztár vallomása a Szigeten

Visszatért a Szigetre minden idők egyik legszomorúbb dalszerző-énekese, az egyébként szomorúságában is zseniális Tom Odell, aki ezúttal már nem valamelyik sátorban, hanem a Nagyszínpadon lépett fel a zenekarával. Ember nincs a földön, aki legalább egyetlen csepp könnyet ne eregetett volna már az Another Love című gigaslágerére.

--
16:01

Ez lesz szombaton

A Sziget szombatjának részletei a következő bejegyzésben érhetők el. 

Sziget: megnézzük, mit tudnak a beugrók

A Sziget előtt alig néhány héttel derült ki, hogy két nagyszínpados fellépő is visszalépett. Ráadásul ugyanazon a napon, lényegében egymás után lépett volna fel Rita Ora és a Clean Bandit. Előbbit a szókimondó ausztrál hölggyel, Iggy Azaleával, utóbbit pedig a svéd elektroduóval, a Galantisszal sikerült pótolni.

--
15:54

Segítünk mozogni

Fesztiválturistáink megmutatják, hogy érdemes mocorogni a Szigeten.

Sziget 2017: Így rázza, így ugráljon, így zuhanjon

Fesztiválturistáink folytatják az idei Sziget felfedezését.

--
15:48

Ilyen volt a péntek a Szigeten

Pénteken is kint voltunk a Szigeten, és pénteken is élőben közvetítettünk. A beszámolóért kattintson (akár) a képre!

Elindult a hétvége a Szigeten

Szinte végig britek uralták a Sziget Nagyszínpadát pénteken, de műfajilag rendesen volt szórás. Meghallgathattuk PJ Harvey első magyarországi koncertjét is, illetve itt volt a Rudimental, a Kasabian és a Mando Diao is. És vele együtt mi is. A Nagyszínpad bezárt mára, a Kasabian ezekben a percekben köszön el a közönségtől a csöpögő esőben.

--
15:40

Ilyen volt Wiz Khalifa bulija

Riporterünk ilyennek látta Wiz Khalifa koncertjét. És ami talán még ennél is izgalmasabb, ezekről beszélgettek jó fél órával a buli előtt.

Wiz Khalifa: azt is imádták, ha nem csinált semmit

Wiz Khalifa az egyik legismertebb rapper a világon, és bár már 2005 óta aktív, az igazi világhírt egy tragikus eseményhez kötődő dal hozta meg neki. A 2013 végén halálos autóbalesetet szenvedő Paul Walker emlékére írt See You Again gyakorlatilag az egyik legszeretettebb sláger lett, és ez Cameron Jibril Thomaz (a rapper civil neve) karrierjét új szintekre emelte.

Még több bejegyzés