Musical hozta össze újra a Spice Girlst

Spice Girls 2007
Vágólapra másolva!
A Mamma Mia! producerének ötletéből készült musical a Spice Girls slágereiből, melynek apropóján újra összegyűltek a lánycsapat egykori tagjai Londonban.
Vágólapra másolva!

A musical címe Viva Forever! lesz, és december 11-től fogják játszani majd a londoni Piccadilly Theatre-ben, és ezt promótálták a Spice Girls tagjai, akik utoljára öt évvel ezelőtt álltak össze, egy közös turné erejéig. Most ugyanabban a londoni szállodában találkoztak újra, ahol annak idején első slágerük, a Wannabe videoklipjét forgatták, és a producer, Judy Craymer szerint mind az öten kezdettől fogva bátorították és támogatták mindenben. A Viva Forever!-t Jennifer Saunders írta, és a főszereplője egy nő lesz, aki egy tévés tehetségkutatóban próbál szerencsét, és így szembesül a hírnév és korunk celeb-kultúrájának árnyoldalaival.

Forrás: AFP

A darab illeszkedik az újabban divatos, úgynevezett wurlitzer-musicalek vonalába, melyeket jól ismert dalok köré írnak egy új cselekményt. Ezek közül az ABBA dalaira épülő Mamma Mia! a leghíresebb, de jól futott a Four Seasons történetét feldolgozó Jersey Boys, vagy a Queen slágereiből összeállított We Will Rock You is.