November 6-án lesz Komár László temetése

2012.10.26. 18:14

Komár László énekest november 6-án 13 órakor búcsúztatják az Újköztemetőben Budapesten.

A szervezők azt kérik, hogy a megemlékezők tűzzenek gyászruhájukra színes kitűzőt, szalagot, vagy viseljenek színes sálat, nyakkendőt - olvasható az elhunyt zenész Facebook-oldalán. "Laci is így szeretné..." - írják.

Komár László énekest, a rock and roll egyik magyarországi meghonosítóját 67 éves korában, október 17-én hajnalban érte a halál Budapesten.

Forrás: MTI/Bara István
Komár első nagylemezének, a Pepitának a felvétele idején

Komár László 1944. november 28-án született a Veszprém megyei Adásztevelen. Amatőrként kezdett rock and rollt énekelni, 1962-ben alapító tagja volt a Scampolo együttesnek. A Szemek, szájak, szívek nevű zenekart 1973-ban, a Sprint együttest 1974-ben alapította.

Presser Gábor Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicaljében színpadi szerepet vállalt 1973-ban, majd 1979-től önálló előadóként, főleg rock and roll számokkal aratott sikereket. Tizennyolc szólóalbumot készített. 1980-ban elénekelte az Áldozat című filmben elhangzó Óh, csak a hajnal jönne már című dalt, amely nagy sláger lett. Első albuma 1981-ben jelent meg, amely egy hónap alatt aranylemez lett. Kiadott két lemezt Elvis Presley legnagyobb slágereinek magyar feldolgozásaiból is, attól kezdve a magyar Elvisnek is nevezték.

Több mint 3 millió lemeze, CD-je, kazettája jelent meg. Legnagyobb slágere voltak egyebek mellett a Mondd kis kócos, Táncoló fekete lakkcipők, Amerika legszebb asszonya, No Miss. 2011-ben Hungaroton életműdíjat kapott, akkor jelent meg utolsó stúdióalbuma is Nagylemez címmel.

A Komár Lászlóról szóló összes cikkünket itt olvashatja el.