Infantilis trágárkodást minden slágerbe!

My Dick
Vágólapra másolva!
A My Dick zenekar a legnagyobb slágerekbe teszi bele, hogy "fasz" és "faszom". Letölthető lemezükön 23 (!) ilyen dal szerepel.
Vágólapra másolva!

Kiskamaszként mindenkinek eszébe jutott, sokan ki is próbáltuk, hogy mennyire vicces lenne, hahaha, ismert slágerek szövegébe csúnya szavakat tenni. (Vagy a Toldiba.) Néhányan ezt a nyilvánosság előtt is kipróbálták, de senki nem ment még olyan messzire, mint a My Dick duó tagjai. Ők leegyszerűsítették az amúgy sem túl bonyolult poént: csak azt illesztik be, hogy "my dick" és "dick" ("faszom", "fasz"), igaz, ezt viszont kb. mindenhova, ahova csak lehet. És hát minden egy vagy kétszótagos főnév helyére lehet, persze. A dalokat Cool Hand hol fahangon énekli, hol eltúlzott paródiaként; hol úgy, mintha elhinné, hogy de jó hangja van, pedig egyáltalán nem. Társa, Hand Solo általában a presszózenekarok színvonalán dolgozza fel a slágereket, de néha egy jó kis baromkodást is megejt a szintin (lásd a Baker Dick és a Dick In Heaven szólóit).

Ez egyszer valamennyire vicces (életkortól, az infantilitás függően), háromszor már idegesítő - na de az innen letölthető My Dick's Double Full-Length Release című lemezen huszonháromszor szerepel: megfaszosított slágerek a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évekből, több mint másfél órában. (Sőt, ez nem is az összes számuk, derül ki ebből az interjúból.) Akkor ez mi? Szerintük: művészet! A Facebookon ezt írták önmeghatározásnak: dekonstruktőrök, abszurdisták, dadaisták, pop művészek / art művészek. És tényleg, miért ne lenne művészet?! Azért persze hogy fárasztó, én már majdnem abbahagytam, amikor kiderült, hogy míg a lemez elején csak egy-két kiemelkedő szám van (az említett két idiótaszintisen túl a Piano Dick), addig a végén egyre jobb lesz. Aki tudja, hogy másfél órát ebből nem bír ki, a What's Up, My Dicktől hallgassa (a 4 Non Blondes-szám új szövege tényleg csak a "my dick" ismételgetése). A végén az Orinoco Dick koronázza meg az élményt, amit akár még zseniálisnak is lehetne nevezni!