A legszebb szerelmes dalok

2013.04.23. 10:55
A politikusok szerelmes dala, a díjbeszedők, anarchisták, diákok, burzsujok szerelmes dalai. A Tudósok új lemeze a Quarton debütál. Könyörgésért letölthető.

A legszebb szerelmes dalok a címe a Tudósok új lemezének, és tényleg, mind a 14 szám egy-egy szerelmes szám - természetesen a drMáriástól és zenekarától megszokott hozzáállással: hol iszonyú vicces, hol brutális dada, és még amikor szinte realista, akkor is azért egyben szür-. A lemez először itt a Quarton hallgatható meg. Letölteni könyörgésért cserébe lehet: erre a címre kell küldeni egy levelet, a szép könyörgések jutalma egy mp3-letöltő link.

 

 

Az első hangokból nyilvánvaló, hogy a Tudósok hangzása alaposan megváltozott. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy drMáriás és az Endrei Dávid-Jeli Gergely ritmusszekció mellé egy éve csatlakozott Tövisházi Ambrus (Péterfy Bori & Love Band, Erik Sumo Band stb.), ő játszik billentyűs hangszereken, illetve keverte is a lemezt. Tövisházi a Quartnak elmondta, hogy a kilencvenes évek elejétől-közepétől tiszteli a Tudósokat, és saját szerepét így látja: "a küldetésem az volt, hogy behozzam a zajt az újkori Tudósokba, és kicsit sokfélébbé tegyem a tempókat." Szerinte egyébként a lemez stílusa: énekelt vers, "ugyanaz, mint a Kaláka."

A Tudósok a lemezt élőben május 4-én a debreceni Modemben, május 8-án a budapesti A38-on mutatja be. A borítót drMáriás Rákosi Mátyás Modigliani műtermében című festményének felhasználásával Máriás Csilla tervezte. A zenekar 13 korábbi lemeze letölthető a Bandcampről. drMáriással 2011-ben, a Tudósok fennállásának 25. évfordulóján készítettünk nagy interjút, a legutóbbi albumról írt kritikánk itt olvasható.

Festmény: drMáriás