Új helyszínt találtak a Volt fesztiválnak

Vágólapra másolva!
Öt év múlva a Páneurópai Piknik-emlékparkhoz költözhetne a Volt fesztivál.
Vágólapra másolva!

Hosszabb távon a Páneurópai Piknik-emlékparkhoz költöztetné a Volt Fesztivált Sopron önkormányzata - erősítette meg az MTI értesülését hétfőn az egyik alpolgármester. Simon István (Fidesz) szerint a térségben lévő állami földterületeken oldanák meg az ide tervezett rendezvényközpont elhelyezését.

A létesítmény építésének tervéhez "minden szinten eddig támogatás van és egyetértés. Ezt ki kell munkálni részleteiben, de a hosszú távú megoldás úgy néz ki, hogy körvonalazódik" - tette hozzá az alpolgármester. Simon István megjegyezte: a negyedszázaddal ezelőtti, világpolitikai kihatású, a berlini fal ledöntéséhez vezető Páneurópai Piknik helyszíne "jó hely ahhoz, hogy a fiatalok, a jövő rendszeresen találkozzanak, ne csak emlékezés formájában, hanem egy fiatalos, aktív, virágzó, pezsgő, jövőbetekintő rendezvényhelyszín is legyen ez a történelmi emlékpark, illetve ennek a környéke". Az alpolgármester szerint négy-öt év múlva költözhetne az új helyszínre az esemény. A rendezvényközpont kialakításához komoly fejlesztésre lesz szükség.

Fülöp Zoltán, a huszonegyedik alkalommal megrendezett Volt Fesztivál két főszervezőjének egyike úgy nyilatkozott az MTI-nek: a következő öt évre rendelkeznek a Lővér Kempingben működéshez szükséges engedélyekkel, de "hosszú távon nyilvánvalóan valamilyen megoldást kell találnunk". A Volt szervezői április elején jelentették be, hogy 2018-től új otthont kap, de marad a városban a rendezvény. A Lővér Kemping területe az uniós természetvédelemhez kapcsolódó Natura 2000 program része, és 2012. január 1-jétől egy szigorúbb elbírálás lépett életbe.