10 milliót kap, aki elviszi Ákos műsorát három nagyvárosba

Vágólapra másolva!
Ákos jubileumi programját Párizsban, Moszkvában és Rómában kellene előadni, ezt támogatja a friss kiírások közt legnagyobb összeggel a kulturális alap a jogdíjbevételekből.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad annak a nyertes pályázónak, aki elviszi Ákos "Karcolatok" című jubileumi műsorát a Párizsi, a Moszkvai és a Római Magyar Intézetbe.

A pályázati leírás szerint az összeg az üres adathordozók (CD-k, DVD-k, pendrive-ok, merevlemezek) után befizetett jogdíjakból származik. Az összegből előleg is kérhető, és nem szükséges önerő. A pénzből lehet fizetni az előadó és a közreműködők tiszteletdíját, utazási, szállítási és szállásköltséget, valamint hangfelvétel készítését.

A pályázati kiírás nem írja le pontosan, hogy ki indulhat Ákos műsorának megvalósítására, de nehezen képzelhető el, hogy olyan nyerje el, akivel a zenész nem egyezett meg. Az elbírálás szempontjai közt csak olyan általánosságok vannak, mint a "projekt mérete, hatóköre, nyilvánossága, művészi és technikai színvonala, és a szervező, előadó korábbi tevékenysége".

Az NKA további zenei pályázatokat is megjelentetett, de egyik összege sem közelíti meg az Ákos-féle projektét. A második legnagyobb összegű pályázat a "Magyar Zene Fesztivál" megvalósítását támogatja Bukarestben. A Nemzeti Összetartozás Napján egy párizsi koncertre 530 ezer, a Ghymes dalainak szlovák nyelvű megjelentetésére 780 ezer forintot szánnak.