Retinamasszázs - exkluzív képes beszámoló Ákos koncertjéről

Ákos koncert az Arénában 2014.
Ákos koncert az Arénában 2014. december 12-én
Vágólapra másolva!
Ákos produkciója egyértelműen felveheti a versenyt bármelyik Magyarországra érkező külföldi zenekarral. Annyi munka van a végtermék mögött, hogy aki nem szereti Ákost, az is megemeli a kalapját, mert ez egy olyan buli volt, amiért tényleg megérte dolgozni és végignézni.  
Vágólapra másolva!
Fotó: Szabó Gábor - Origo

Pénteken és szombaton is megtöltötte az Arénát Ákos. A jegyértékesítés május 28-án indult, aznap összeomlott a webáruház a rendelések mennyisége miatt - egy hét alatt közel 5 ezer jegy ment el és augusztusra az öszes jegy elfogyott. A december 13-i koncert mellé így meghirdettek még egy előadást, amire szintén elfogyott az összes jegy. Ákos karrierjében ilyen utoljára 21 éve történt, a Bonanza Banzai 1993-as BS koncertje volt dupla.

Kattintson a galériáért! Fotó: Szabó Gábor - Origo

További képeinkért kattints a fotóra!

Az intro, és lényegében az egész show alatt annyi lézer volt, hogy még Calvin Harris is megirigyelné. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Sziget End Show, bár nagyon rendben volt, lézer tekintetében nyomába sem ért az Ákos bulinak.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A bulin olyan rég nem hallott dalok is előkerültek, mint a Calypso. A két és fél órás koncert mondjuk leginkább a Bonanzás közönségnek kedvezett, de ezzel nyilván mindenki tisztában volt, már abban a pillanatban, amikor bejelentette, hogy Hauber Zsolttal újra együtt dolgozik.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Közel 400 intelligens lámpát szereltek be, ami nemcsak a színpadot, hanem a közönséget is folyamatosan világította. A dalokhoz kapcsolódó színpadi fényekkel tökéletesen kiegészülve, a közönségtér is a látvány része volt, akár egy dance-partin.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Két nap alatt közel 25 ezren látták Ákos 2014-es nagykoncertjét. A közönség egyébként demográfiailag teljesen divergált, de ezen a két estén egy valami összekötötte őket egy rövid időre: Ákos.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Közel 200 ember munkájának az eredménye ez a két koncert. Amit nyugodtan hívhatunk egy heroikus küzdelemnek, ha külföldi produkciókkal hasonlítjuk össze. Míg külföldön sokkal több pénzből raknak össze egy ilyen bulit, azt sem szabad elfelejteni, hogy utána legalább 30 országban turnéztatják 1-2 évig és nyilván nem egy előadásból kell megtérülnie a befektetésnek. Magyarországon töredék pénzből kell egyetlen egy estét megszervezni, hiba nélkül, mert általában mindössze egy alkalommal tudják színpadra állítani álmaikat. Ákos a szerencsésebbek közé tartozik, neki két este jutott és ez már önmagában kiemelkedő ezen a kicsiny magyar piacon.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A külföldi zenekaroknak nincs is akkora felelőssége, hiszen egy széttett lábú piacra érkezik, ahol sok esetben már azzal lenyűgözi a közönséget, hogy nem keveri össze Budapestet Bukaresttel.

Fotó: Fotó: Szabó Gábor - Origo - Origo

További képeinkért kattints a fotóra!

A héten készült interjúban Ákos azt emelte ki igazán, hogy bár sok mindent külföldről hozatott - a technika specialitása és mennyisége miatt -, de a nagy hazai technikai szolgáltatók is kivették a részüket a projektből, ilyen szakmai összefogást ritkán tapasztalhatunk itthon.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A közönség elvakult fanatizmusa és rajongása megtöltötte az egész csarnokot. Egy-egy nagy slágernél, rég nem hallott dalnál elképesztő energiák szabadultak fel az arénában.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az este leggyengébb pontja - szokás szerint - az a büfé. Erről persze soha nem az előadók tehetnek, de felfoghatatlan, hogy az egyetlen ilyen létesítményünkben a kínálat szegényes, a bor ihatatlan és irreálisan sok pénzt kell fizetni mindenért. A kérdés meg persze csak költői, de hogy a fenében fordulhat elő az, hogy hatan állnak a pultban és egyik sem mozdul meg, ha vásárló érkezik. Konkrétan integetnem kellett nekik, majd megkérdezni, hogy esetleg ráérnek-e kiszolgálni. Mindezt úgy, hogy egyetlen ember sem állt előttem sorba...