Botrányba fulladt Madonna új lemezének a promóciója

Lady Diana Madonna Rebel Heart lemez
Vágólapra másolva!
Az énekesnő új lemeze promójához Martin Luther King Jr., Nelson Mandela, John Lennon és Bob Marley photoshoppolt arcképeit használja. 
Vágólapra másolva!

Óriási botrányba fulladt Madonna hamarosan megjelenő Rebel Heart című albumának promóciója. A korábban már kiszivárgott albumot ugyanis meglehetősen kétértelműen promózza az amerikai énekesnő. Az lemezborító mintájára - melyen Madonna összedrótozott fejjel szerepel - különböző híres, már elhunyt politikai forradalmárok és zenészek photoshoppolt arcképeit posztolta saját instagram oldalára. A Martin Luther King Jr., Nelson Mandela, John Lennon és Bob Marley ábrázolta képeket ráadásul a rajongói szerkesztik, meglehetősen amatőr módon. A helyzetet tovább rontotta, hogy a képek alá az album címével ellátott hashtaget és különböző rövid megjegyzéseket is fűzött, mely hamar elindította a komment lavinát és felkeltette a sajtó figyelmét. Például a „This #rebelheart had a dream” szöveggel ellátott Martin Luther King Jr. képről az Entertainment Weekly a következőt mondta: „Elég nyilvánvaló, hogy Martin Luther King híres Van egy álmom kezdetű beszéde, nem egy gazdag fehér nő lemezének promotálása céljából hangzott el annak idején. Az a tény pedig, hogy Madonna a feketék szabadságáért küzdő három legbefolyásosabb személy – Martin Luther King, Nelson Mandela, Bob Marley - fényképét használta fel, enyhén fogalmazva is egy elképesztő süketség.”

This❤️#rebelheart fought for freedom!

A photo posted by Madonna (@madonna) on

Forrás: Facebook

A kampány ráadásul nem is sikerült túl eredetire, hiszen a reklámozók Martin Luther King alakját már megannyi termék kapcsán felhasználták, míg Nelson Mandela az Apple Think Different nevezetű kampányának is része volt.

A rengeteg kommentre Madonna elnézést kérve és magyarázkodva reagált hivatalos Facebook oldalán:„Sajnálom! Én nem hasonlítom magam egyikőjükhöz sem, csak felnézek rájuk és elismerem a „lázadó szívüket”. Ez nem bűncselekmény, sem sértés vagy rasszizmus. Ugyanúgy megcsináltam ezeket Michael Jacksonnal, Frida Kahloval és Marilyn Monroe-val is. Azt mondom olyan vagyok, mint ők? NEM. Csak azt mondom nekik is „lázadó szívük” van. Másrészt nem én csináltam a képeket, hanem a rajongóim. Én csak újra posztoltam azokat. A rajongóim sem rasszisták!” – tette hozzá Madonna, majd folytatta különböző hírességek csíkokkal firkált arcképes fotóinak a posztolását. A sort John Lennon követte, majd pár órával ezelőtt megjelentek Diana hercegnő és Jean-Michel Basquiat szerkesztett képei is.

Forrás: Facebook