Judas Priesttel nyit a FEZEN

Vágólapra másolva!
A legendás heavy metal zenekar nyitja meg az első napot, és ez még csak a kezdet.
Vágólapra másolva!

Az idén július 29-én kezdődő FEZEN négynapos programját a heavy metal legenda Judas Priest nyitja meg, előtte pedig a Zakk Wylde vezetésével működő amerikai Black Label Society, és Ozzy Osbourne jelenlegi gitárosa, Gus G. is a húrok közé csap.

A „metál istenei” Fehárváron

Az MTV által minden idők második legjobb metálbandájának választott Judas Priestet csak a Black Sabbath előzi meg a listán. A Grammy-díjas zenekar ráadásul nem csak a múltjából él, hiszen 2014 nyarán megjelent albumuk, a Redeemer of Souls már a megjelenés első hetében a Billboard 200-as lista hatodik helyén nyitott, és így abszolút friss tudott maradni a metálrajongók körében. A Judas Priest összesen több mint 45 millió lemezt értékesített, és 45 éve van színpadon, a zenekar élén az az erős karizmájú Rob Halford áll, aki a tetőtől talpig bőrbe és fémbe burkolózott heavy metal divatot is elindította.

Előzenekarként két Ozzy Osbourne-hoz köthető gitáros szórja majd a riffeket. Az estét Gus G. nyitja meg, aki klasszikus hard rock szólólemezét 2014-ben jelentette meg I’m the Fire címmel. Zenekarát többek között az Arch Enemy, a Megadeth és a Mr. Big zenészeiből állította össze.

A zúzós metálest másik vendége a Zakk Wylde vezette, kompromisszummentes metalban utazó Black Label Society. A legutóbbi, kilencedik nagylemezük, a Catacombs of the Black Vatican munkálataiban a Breaking Benjaminból ismert dobos, Chad Szeliga is dolgozott. A fesztivál további programja még fejlesztés alatt áll, a szervezők azonban azt ígérik, az erős nyitónap csak a kezdet, és idén minden idők legütősebb FEZEN-programja várható.