Robbie Williams a Szigeten

Williams, Robbie énekel énekes FOTÓ ÁLTALÁNOS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY Budapest, 2014. április 25.
Robbie Williams brit énekes ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában 2014. április 25-én.
MTI Fotó: Mohai
Budapest, 2014. április 25. Robbie Williams brit énekes ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában 2014. április 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Európa legjobb fesztiváljának “mínusz egyedik” napján, azaz augusztus 10-én a világ egyik legmenőbb popsztárja, Robbie Williams lép színpadra az Óbudai-szigeten. A brit fenegyerek a Let Me Entertain You címre keresztelt turnéjával érkezik a Szigetre. 
Vágólapra másolva!

Talán Robbie is hallotta, hogy a Sziget Európa legjobb nagyfesztiválja, és erről nem szabad lemaradni. Vagy igen, vagy nem, de az biztos, hogy a világ popszcénájának egyik legnagyobb sztárja augusztus 10-én a Sziget Fesztiválköztársaság idei “mínusz egyedik” napjának headliner előadója. Robbie Williams, aki eddigi turnéin rendszeresen stadionokat töltött meg, most végre néhány fesztiválkoncertet is bevállalt, így a Sziget közönsége az elsők közt élvezheti a legnagyobb Robbie-slágereket egy speciális hangulatú közegben. „Nem könnyű eleget tenni a Sziget változatos zenei ízlésű közönségének, vagy a hazai és a nemzetközi közízlés közti különbségeket áthidalni, de azt biztosan kijelenthetjük, hogy Robbie Williams egyaránt megasztár az itthoni és külföldi közönség szemében is” – mondta Gerendai Károly.

Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Dalok, amelyektől sztár lett

Robbie Williams karrierje 1990-ben a – nemrég visszatérő – Take That együttessel kezdődött, 1995-ös kivállásáig 25 millió lemezt értékesítettek, és hét daluk is Robbie-val az élen vált világslágerré. Szólókarrierje 1996-ban indult George Michael Freedom című dalával, amely a toplisták 2. helyezettjeként híresebb lett, mint az eredeti. Ezután három kevésbé sikeres kislemez és egy elvonókúra előzte meg a világhírt hozó Angels című dalt. 28 héten keresztül vezette a slágerlistákat, 2,4 millió font bevételt termelve. Robbie Williams popdalai egyre nagyobb hatással voltak az európai és a latin-amerikai piacra is, köztük a No Regrets, a She's the One vagy éppen a Millenium. Miután meghódította Angliát, 1998-ban egy amerikai promóciós turnéba kezdett, ami Amerikában is népszerűvé tette. Ekkor jelent meg a Rock Dj című slágere is, melyet egyből cenzúrázott a Top Of The Pops brit zenei csatorna a sokkoló képek miatt. A klipben Robbie letépve magáről a bőrt, egészen csontvázig vetkőzött. A dal ezután több díjat is elnyert és a kislemez platina minősítést is kapott. Az ezt követően megjelent Sing When You’re Winning album a világ nagy részén első helyezett lett és Robbie Williams sikere sem volt tovább kérdéses az Egyesült Államokban.

A 2000-es éveket a Kidsszel nyitotta, amit az akkoriban csúcsán lévő Kylie Minogue-gal közösen énekelt. Az igazi zenei kaméleonnak számító énekes első stílusbeli kikaccsintgatásait már bizonyította a 2001-es Swing When You’re Winning nagylemezén, melyet Frank Sinatra iránti örök szeretete ösztönzött. A Nicole Kidmannel készült duett, a Somethin’ Stupid a 2002-es év legnagyobb slágere lett, míg a nagylemezből 7 millió példány fogyott. Miután Robbie 2002-ben egy rekordméretűnek számító 80 millió fontos szerződést írt alá az EMI-jal, elkészítette Escapology címre keresztelt albumát, melynek szerződésében kikötötte, hogy nem korlátozhatják az alkotói folyamatban és ráadásul egyre több dalban dalszerzőként is jegyezték. Az album meg is hozta a várt sikereket, hiszen az Egyesült Királyságban hatszoros platinalemez lett olyan slágerekkel, mint a Feel, a Come Undone vagy éppen a Something Beautiful.

Szólókarrierje során összesen 11 nagylemeze jelent meg, az ezekhez kapcsolódó turnéival szépen fokozatosan az egész világot meghódította, és nem mellékesen 17 Brit Awardsot is bezsebelt. 2006-ban – a mai napig rekordnak számító – 1,6 millió jegyet sikerült eladnia mindössze egy nap alatt, de az ő nevéhez fűződik a legnagyobb létszámú szabadtéri koncert is: három este alatt összesen 375 000 néző látta őt Knebworthben.

Nem először jár nálunk

Robbie Williams nem először jön Magyarországra. Tavaly áprilisban a Budapest Sportarénában telt ház előtt mutatta be Swing Both Ways turnéját. Akkor nem a legnagyobb slágereit, hanem swing átdolgozásokat énekelt. Hatalmas bulit csapott viszont 2006-ban a Népstadionban, aki ott volt, az még valószínűleg emlékszik arra, ahogyan 60 ezer ember énekelte teli torokból az Angelst.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Robbie tavaly a feleségét is magával hozta a magyar fővárosba, Ayda Fielddel 2010-ben házasodott össze, azóta két gyermekük született.

Borsos jegyárak

A főszervező elmondta, hogy mivel hetijegyesek is szépszámmal érkeznek majd, mindösszesen 25 000 napijegyet adnak ki a „mínusz egyedik” napra. A jegyek 20 000 forintba kerülnek erre a napra, de az első 10 000 vásárló kedvezményt kap.

A jegyárusítás az RW koncertnapra február 2-án déltől indul. Bővebb infó itt!