Presser Gábor a Playboy versenyén

Presser Gábor Playboy 2015
Vágólapra másolva!
A Playboy magazin Man of the Year versenyének idei jelöltjei között, a legendás zeneszerző is szerepel. Presser Gábor az "ikon" kategóriában kapott nevezést, így idén akár hivatalosan is ikonná válhat. 
Vágólapra másolva!

A Man Of The Year idén 5 kategórában 5 olyan férfit jelölt, akik kiállásukkal, habitusukkal és intelligenciájukkal testesítik meg a Playboy által képviselt hedonizmust, nyitottságot és szabadságot. Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Érdemes Művész, az LGT alapító tagja, a Vígszínház zenei vezetője – Presser Gábor, az ikon kategóriában olyan jelöltek között indul a címért, mint Dr. Kemény Dénes, Kovács "Kokó" István, Reviczky Gábor és Szervét Tibor.

A művészt karrierje során számtalan személy inspirálta, de azt vallja, hogy példaképeinket sem szabad túlzottan idealizálni. Forrás: Vető Gábor

„Már egészen fiatal koromban tudtam, hogy a zene érdekel a világon a legjobban, és ez így is maradt. Életem során rengeteg ember inspirált, de talán Leonard Bernstein zeneszerző, pedagógus, karmester az a személy, aki a legnagyobb hatással volt rám. Úgy vélem ő volt a 20. század egyik legmeghatározóbb zenésze, a West Side Story pedig talán legjobb XX. századi zenés színházi darab” – nyilatkozta Presser Gábor. „Én sem vagyok mindentudó, nincs receptem arra, hogyan legyen valaki sikeres zenész. A szakmai életemben nagyon sok szerencsés pillanat is volt, jó pár felkérés úgy talált meg, hogy szinte félreugrani sem volt időm. Csak azt tudom ajánlani mindenkinek: ne kérjen tanácsokat, vágjon bele, ha meg akarja magát mutatni” – mondta el a művész, aki jelenleg két filmzenén dolgozik, tavasszal pedig ismét „egyzongorás” szerzői estjével turnézik országszerte.

A Playboy Man of the Year jelöltjeire március 15-ig a Man of the Year oldalán lehet szavazni.