Így még nem hallottad József Attila versét

Pilvaker 2015 Tiszta Szívvel
Vágólapra másolva!
A supernemes Papp Szabi ugyan alapjáraton kilóg a rapperek sorából, de ebben a dalban megmutatta, hogy hol a helye a Pilvakeren. Így szólna ma az örök klasszikus?
Vágólapra másolva!

A Reményhez és a Mama című költemények után a Red Bull Pilvaker fellépői ezúttal József Attila Tiszta szívvel című versét öltöztetik modern kori köntösbe. A többi, főleg rapközpontú dalhoz képest ez a szám kivételnek számít, hiszen a Supernem énekese, Papp Szabi ezzel a számmal debütál majd a Red Bull Pilvaker színpadán március 15-én Fluor, Deego és Bom oldalán.

„Elég régóta Papp Szabi-fan vagyok, ezért nagy megtiszteltetés volt, hogy végre együtt dolgozhattunk. Nemcsak óriási karakter, de zseniális zenész is!" – mondta Fluor Tomi, aki azt is elárulta, hogy bár jó hangulatban telt a felvétel, József Attila sorai és a versből készült átirat nagy hatással volt a négy zenészre.

„Csak néztünk egymásra Deegóval, és percekig meg sem tudtunk megszólalni. Szabi olyan szívfájdítóan énekelte fel a refrént, hogy a felvétel után egy-másfél órára erőt vett rajtunk a melankólia. Szerintem ez a megindító dal mindenkiből hasonló érzelmeket vált ki” – mondta Fluor Tomi, a Red Bull Pilvaker egyik fellépője.

Papp Szabi kicsit kilóg a többiek közül, de ebben a dalban megmutatta, hol a helye a Pilvakeren Forrás: Red Bull Pilvaker

A híres József Attila-költemény majd minden sorát átírták, azonban az univerzális üzenet így is megmaradt. Az aktualizált, modernizált sorok közül csak a refrén, a költemény kezdő versszaka lóg ki, ugyanúgy, ahogy az azt éneklő Papp Szabi a rapperek közül.

A Red Bull Pilvaker idén dupla előadással jelentkezik március 15-én az Erkel Színházban. Két nap alatt minden jegy elfogyott, az eseményt azonban este 9 órától a Petőfi Tv, 10 órától a Petőfi Rádió is közvetíti.