Így szól az idei Sziget-himnusz!

Sziget fesztivál címlapi
Vágólapra másolva!
Az idén tizedik születésnapját ünneplő Irie Maffia adja a 2015-ös Sziget Fesztivál idei himnuszát. Az Easy As One Two Three című dal a zenekar készülő új lemezén is helyet kap majd. 
Vágólapra másolva!

A tegnap új nevekkel előrukkoló Sziget Fesztivál, a mai napon kihirdette hivatalos himnuszát, melyet évről-évre a hazai zenei élvonal egy-egy aktuálisan kedvenc csapata alkot meg. Míg tavaly az Ivan and the Parazol Together, előtte való évben pedig a Punnany Massif Szabadon című dala promózta a fesztivált, addig idén a 10. születésnapját ünneplő Irie Maffia Easy as One Two Three című dalát hallhatjuk majd számtalanszor felcsendülni a Sziget Nagyszínpada előtt. Lehet, hogy éppen a mínusz egyedik napon érkező Robbie Williams koncertje előtt is.

Az idén augusztus 10-17-ig megrendezésre kerülő fesztivál himnusza a korábbiakhoz hasonlóan most is a szabadság életérzését hivatott visszaadni. Bár ez a szabadság nem igazán nevezhető olcsónak, hiszen az előző évhez képest még drágábbak lettek a napijegyek és a bérletek árai is.

„A Szabadság Szigetének korábbi himnuszai is a rendezvény alapértékeivel csengtek egybe, az új szám is mind hangulatában, mind szövegében illeszkedik ebbe a sorba, és visszaadja a Sziget egyedi életérzését, a felhőtlen, szabad együttlét örömét”- mondja az alapító, Gerendai Károly.

Sena, az Irie Maffia frontasszonya szerint az idei himnusz arról szól, hogy szabadjára kell engedni a dolgokat, az érzelmeket, a gondolatokat, és a zenével fel tudjuk magunkat szabadítani. “A dal szövegében arra utalunk, hogy bármilyen életérzés az, legyen jó vagy rossz, azzal hogy kimondod, szabadjára engeded, s ezzel te is felszabadulsz” – mondja Sena.

Irie Maffia, az egyedi hangú énekesnővel, Senával az élen Forrás: Lékó Tamás Photography

A 2005-ben alakult Irie Maffia számtalan zenei műfajt vegyít - köztük a reggae, hiphop, rock és funk stílusból - mindezt dancehall-os alapra ültetve. A műfaj képviselőinek sűrű tengeréből leginkább formabontó felállásuk és az ebből következő eklektikus hangzásuk emeli ki őket. A tizennegy tagot számláló zenekar hamar az ország egyik legnépszerűbb csapata lett, teltházakat csinálva koncertjeiken, bejárva az ország összes fesztiválját, mellette számtalan külföldi fellépéssel.

Ilyen Németország, Hollandia, Románia és Olaszország is, ahol 2. helyen végeztek európai legnagyobb reggae-versenyén. A zenekar április végén a Budapest Parkban ünnepli 10. születésnapját és mutatja be vadonatúj nagylemezét a közönségnek.