Méltón búcsúzik a 2010-es évek egyik legjobb magyar zenekara

bajdázó, szimpla kert
Vágólapra másolva!
Egy tavalyi felvétellel méltó módon búcsúzik a hipnotikus börzsönyizenét játszó Bajdázó.
Vágólapra másolva!
Egyik koncertjük a Szimpla kertben Forrás: Origo

A napokban mutattak be egy videót, amit Szimler Bálint és Rév Marcell forgatott a 2010-es évek egyik legjobb magyar zenekarával a Balaton Method című filmhez. Ahogy a Recorder írja,

a Bajdázó is szerepet kapott a Balaton körül játszódó, egész estés klipfilmben,

de végül nem került be az alkotásba, csak az audiósávot használták fel a végefőcímhez. A zenekar idén májusban feloszlott, a videó viszont nem veszett el.

"A felvétel többek között azért is exkluzív, mert dalt soha, sehol nem játszottuk akusztikusan. És exkluzív azért is, mert itt látható utoljára a Bajdázó teljes felállásban.

az utolsó közös munka" - mondta Győrffy Ákos a Lekapcsolom a villanyt a fejemben felvételéről. Mint kiderült, a hangszereket folyton újra kellett hangolni a forgatást megnehezítő hideg szél miatt.

"Beszippant ismeretlen-otthonos világába, átállít a maga nyugodt ritmusára" - írtuk a Quarton a Lekapcsolom a villanyt a fejemben című albumról, aminek a címadó dalához készült a felvétel, és

amit 2011 legjobbjai közé is beválasztottunk,

sőt később a Quarton volt az együttes Amerre fut és Örökös zene című lemezeinek premierje is. A zenekarral készült interjúnkat itt lehet elolvasni.

A lemezeket itt most is meg lehet hallgatni.