Újra megnyitják a párizsi vérengzés fő helyszínét

bataclan, párizs
Vágólapra másolva!
"Nem adjuk meg magunkat" - üzenik a működtetők. Időpontot viszont egyelőre még nem mondtak.
Vágólapra másolva!

- jelentette ki a Billboardnak Dominique Revert, a párizsi Bataclan klub egyik menedzsere. "Néhány hónapig, néhány évig lehet, hogy fájdalommal a szívünkben érkezünk, de nem adjuk meg magunkat" - tette hozzá Revert, aki nem volt klubban november 13-án, amikor 3 fegyveres nyomult be, és megölt 89 embert és másik 200-at megsebesített.

A párizsi Bataclan Forrás: Picasa

Ahogy a lap írja, a Bataclan 1864-ben nyitott meg, eredetileg vaudeville-eket, a kabaré előzményének megfeleltethető akrobatikus elemekkel is vegyített zenés komédiákat adtak elő itt, később, az 1920-as években mozivá alakították. Az 1970-es évektől működik koncertteremként, azóta megfordult itt Lou Reedtől kezdve Prince-en és a Foo Fightersön át Kanye Westig rengeteg sztárelőadó.

Nem ez az első alkalom,

hogy a klub iszlám szélsőségesek célpontjául szolgált. Ahogy a Billboard írja, 2011-ben a francia Le Figaro arról számolt be, hogy egy szíriai lázadócsoport támadást tervezett ellene, mert a tulajdonosok, Joel és Pascal Laloux lelkesen támogatták Izraelt. A Laloux-család idén szeptemberben adta el a helyet a Lagardere nevű párizsi központú médiaóriásnak.

A tragédia estéjén koncertező Eagles of Death Metal tegnap, azaz november 18-án szólalt meg érdemben először a vérengzés óta. "Bár már itthon vagyunk és biztonságban vagyunk, még mindig elborzasztanak minket a Franciaországban történtek" - írták Facebookon. Gondolatban és szívvel az áldozatokkal, az áldozatok barátaival, családjaival és szeretteikkel vannak.