Az Eagles of Death Metal elsőként akar fellépni a vérengzés színhelyén

eagles of death metal, jesse hughes, josh homme
Vágólapra másolva!
Megjelent az első interjú, amiben elmondják, hogyan menekültek meg, és hogy alig várják, hogy visszatérjenek.
Vágólapra másolva!
Az együttes alapítói Jesse Hughes és Josh Homme Forrás: Origo

Megjelent az első interjú az Eagles of Death Metallal, aminek kőkemény előzeteséről nemrég a Quarton is írtunk. A közel fél órás interjúban a tagok arról beszéltek, ki hogyan élte túl a november tizenharmadikai terrortámadást a Bataclan nevű párizsi klubban. Az énekes, Jesse Hughes és a hangmérnők, Shawn London

álltak legközelebb a halálhoz.

Hughes először az öltözőbe rohant, hogy megkeresse a barátnőjét, de nem találta ott, ezért amikor a keresés közben visszanyitott a koncertterembe, szembetalálta magát az egyik terroristával, aki az ajtókeretet találta el mellette. London szintén farkasszemet nézett az egyik támadóval, aki ráis lőtt, de mellément a lövés. "Azt hitte, hogy eltalált. Ott állt, folytatta tovább a lövöldözést, és a tüdeje minden erejével az üvöltötte, hogy "Allah akbar". Akkor jöttem rá hirtelen, hogy mi történik."

Az együttest az estét követően lefújta az európai turnéját, de most az interjúban Hughes azt mondta, hogy alig várja, hogy visszatérjen Párizsba. "Azt szeretném, ha

amelyik a Bataclan újranyitásán játszik. A barátaink azért mentek oda, hogy lássák a rock and rollt, de megölték őket. Szeretnék visszamenni és élni" - magyarázta.

Az együttes alig várja, hogy újra koncertezhessen Forrás: Origo

Ahogy korábban írtuk, november 13-án egy összehangolt terrorakcióban 130-an haltak meg Párizsban. A legtöbb áldozatot a Bataclan nevű klubban szedték a fegyveresek, ahol éppen az amerikai Eagles of Death Metal játszott. Az együttes néhány nappal az események után egy közleményben részvétét fejezte ki, és bejelentették, hogy leállnak a koncertezéssel. Azóta a dobos már Instagramon megírta, hogy számolja a napokat, hogy befejezhesse a párizsi koncertet.