A Slayer gitárosa vérét adta a metálért

gary holt, slayer
INDIO, CA - APRIL 23: Musician Gary Holt performs with Slayer onstage during The Big 4 held at the Empire Polo Club on April 23, 2011 in Indio, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Gary Holt a saját vérét csapoltatta le egy különleges gitár kedvéért. Az egyedi hangszert egy olyan művész készítette a számára, akinek az emberi vérrel való festés a szakterülete.
Vágólapra másolva!

Én is csak hétvégén fogtam először a kezembe, és majdnem kiugrottam a bőrömből. Alig várom, hogy a sötét művészetnek ezt az egyszeri alkotását végre turnéra vigyem februárban a lelkesedéstől" - mondta Holt, miután egy metálos rendezvényen a közönség elé tárta új kedvencét.

Gary Holt a színpadon is kipróbálja majd új szerzeményét Forrás: AFP/2011 Getty Images/Kevin Winter

Az Exodus és a Slayer gitárosa ezzel zenetörténelmet írt, hiszen tudomása szerint ez az első vérrel megfestett gitár. A különleges hangszert Vincent Castiglia készítette számára, aki nagy gyakorlatot szerzett már az emberi vérrel való festésben. A szépen megmunkált gitártesten egy ördögszerű figura látható szarvakkal, a hangszedőkön pedig hiába a "666"-ot várnánk, a "777" van odapingálva római számokkal.

"Először elgondolkodtam, hogy lehetséges-e ez egyáltalán, de arra jutottam, hogy ha a vásznon már sikerült, akkor miért ne menne egy gitár testén is"

- mondta Castiglia, aki azt is elárulta, hogy ez most az egyik kedvenc alkotása saját életművéből.

A Slayer nyáron Magyarországon is fellép a Volt fesztiválon, kérdés, hogy Holt magával hozza-e új szerzeményét. Azt egyértelművé tette, hogy nem azért adta a vérét egy őrültségért, hogy aztán a falra akassza a gyönyörű gitárt, úgyhogy garantálja, hogy élőben is hallhatja majd a közönség, hogy szól.

Az alábbi videón a gitár bemutatása látható, ide kattintva pedig fotók is találhatók a csinos példányról.