Forradalomról énekel a Quimby

Quimby Kiss tibor Quimby - Kiss Tibor
Quimby - Kiss Tibor
Vágólapra másolva!
Új dallal rukkolt elő a Quimby. Kiss Tibiék nem fogták vissza magukat, inkább egyenesen beletenyereltek a társadalmi elégedetlenség kellős közepébe. Van itt minden, aminek egy forradalomban lennie kell: lángoló kukáktól elkezdve a saját vérükben horkoló részegekig.
Vágólapra másolva!

"Hát üvöltsön, akinek tetszik a zaj! Aki a bársonyszékbe új majmot akar.

Hát fel a kezekkel, aki nem akar félni! Segget nyalni, kussban remélni"

- énekli Kiss Tibi a Quimby új dalában, az apokaliptikus képekkel teli Forradalom-ban.

Kiss Tibi legszívesebben csak ilyen dalokat írna Fotó: Polyak Attila - Origo

A banda frontembere a Recordernek sámáni transzállapotú pszichedelikus bluespunkként határozta meg a dalt, és hozzátette, hoyg a legszívesebben ilyeneket ír.

A sivatagból a bolhapiacra

Az idén huszonöt éves Quimby tagjai nemrég nagyinterjúban meséltek az Origónak arról, hogy a készülőben lévő album világát a bolhapiac fogja meghatározni, de felbukkannak rajta aktuális témák is.

"Az a világ, amiben élünk, hatással van ránk, így óhatatlanul jelen lesznek társadalmi témák is, talán még erősebben, mint az eddigi lemezeken" - mondta Kiss Tibi, aki szerint az előző lemezük sivatagi hangulatával szemben most a bolhapiac témája köré építik az új album világát, mert ott minden megtalálható.

Találkozhatsz főnökökkel, külföldi turistákkal, a főnöknek lehet egy fura gyereke, akiből később terrorista lesz. Nagyon sok irányba el lehet mászkálni".