Milliókat lopott el menedzsere az énekesnőtől

Ez zsír, Alanis Morissette énekesnő meghízott
Vágólapra másolva!
Alanis Morissette beperelte a pénzügyeivel foglalkozó menedzserét, aki évek óta lopott tőle, és félretájékoztatta a vagyoni helyzetéről.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i bíróságra kedden beadott feljelentés Jonathan Schwartzot csalással és hűtlen kezeléssel vádolja, írja a Hollywood Reporter. Schwartz 2009-től egészen idén márciusig kezelte Morissette pénzügyeit, ami azt jelenti, hogy ő ügyelt a bevételei begyűjtésére, a befektetéseire, és a számláit is ő fizette. Miután azonban többször is elmulasztotta, hogy rendesen beszámoljon Morissette-nek a pénzügyeiről, az énekesnő menesztette a menedzsert. Amikor új menedzsere, Howard Grossman munkába lépett,

legalább 116 olyan átutalást talált az énekesnőtől Schwartz számlájára, amelyre nem volt magyarázat.

Az átutalások összesen több mint 4,7 millió dollárt tettek ki, de Morissette nem hagyta jóvá a tranzakciókat, és egészen mostanáig nem is tudott arról, hogy megtörténtek. A bíróságra beadott irat szerint, amikor felelősségre vonták Schwartzot, azt mondta, hogy illegális

marihuánatermesztő vállalkozásokba fektette be a pénzt.

Morissette nem csak lopással vádolja korábbi menedzserét: azt állítja, hogy vagyoni helyzetéről is félrevezette, ezzel jelentős károkat okozva neki. A menedzser ugyanis többször is azt tanácsolta az énekesnőnek, hogy ne vállaljon annyi koncertet, mert elég pénze van, és még az unokái is meg fognak élni belőle. Ehhez képest 8 millió dollárt utalt át Morissette lekötött befektetéseiből a kiadásokra, holott az énekesnő korábban kérte, hogy ezekhez ne nyúljon hozzá, mert csak a bevételeiből akart megélni.

A vád szerint mindennel együtt

összesen 15 millió dolláros kárt okozott Morissette-nek Schwartz,

aki fényűző életet élt az énekesnő pénzéből: több tízezer dollárt költött egzotikus nyaralásokra és kaszinózásra, emellett pedig jelentős tartozásokat is felhalmozott.