Paul McCartney és Lady Gaga is szigorítaná a fegyvertartást

nyílt levél
Vágólapra másolva!
Az orlandói lövöldözésre és Christina Grimmie meggyilkolására reagálva nyílt levelet tett közzé tegnap a Billboard című könnyűzenei magazin: a kongresszusnak szóló üzenetben a fegyvertartás szigorításáért kampányolnak, amihez számos sztár is csatlakozott.
Vágólapra másolva!

A Billboard azzal vezeti fel a honlapján közzétett rövid levelet, hogy mindkét tragédia olyan helyen történt, ahol zenészek és zenerajongók gyűltek össze, ezért arra kérték a zeneipar résztvevőit, hogy ők is álljanak ki a fegyveres erőszak ellen. Az első aláíró Joan Jett volt, őt hamarosan Lady Gaga követte. A magazin szerint

néhány óra alatt több száz aláírás gyűlt össze a levél alatt.

A Billboad szerint a két orlandói tragédiát az köti össze, hogy túl könnyű fegyvert vásárolni. Ezért azt szeretnék elérni, hogy kongresszus olyan intézkedéseket hozzon, amellyel megelőzhető az, hogy közveszélyes emberek fegyverhez jussanak.

- írták.

Megmozgatta a zeneipart a kezdeményezés Forrás: billboard.com

A levelet aláírók között van többek között Alanis Morissette, Alicia Keys, Barbra Streisand, Britney Spears, Calvin Harris, Cher, Christina Aguilera, Cyndi Lauper, Iggy Pop, Jean-Michel Jarre, Jennifer Lopez, Katy Perry, Macklemore, Paul McCartney, Ricky Martin, Ringo Starr, Shakira, Sting és Yoko Ono is. A zenészekhez számos zeneipari szakember, illetve jelentős lemezkiadók és terjesztők vezetői is csatlakoztak.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, júniusban pár nap különbséggel két lövöldözés is volt Orlandóban. Először a The Voice című tehetségkutató egyik fiatal énekesét, Christina Grimmie-t lőtték le, miután aláírásokat osztogatott a koncertje után a rajongóinak. Ezt követte az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb tömeggyilkossága, melyben 49 embert ölt meg egy szélsőséges merénylő a Pulse nevű melegbárban.