Britney Spears Pinkkel énekel az orlandói áldozatokért

2016.07.06. 17:31

Jennifer Lopez, Gwen Stefani, Adam Lambert, az Imagine Dragons, Juanes, P!nk, Mary J. Blige, Selena Gomez és Britney Spears is ott van a 24 zenész között, akik közösen rögzítettek dalt az orlandói lövöldözés áldozatainak megsegítésére. A pénzt, amelyet a Hands című számmal gyűjtenek, kórházi kezelésekre és az áldozatok családjainak ajánlják fel.

A június 12-i orlandói mészárlás a legtöbb, 49 halálos áldozatot követelő lövöldözés volt az USA történetében, és a legsúlyosabb erőszakos cselekedet, amely az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű) közösséget érintette. A tragédia, amelyben további 53-an megsebesültek, a Pulse nevű szórakozóhelyen történt, ezért az amerikai zeneipart különösen megrázta az eset.

A Billboard beszámolója szerint a sztárokat felvonultató jótékonysági dal ötlete már egy nappal a merénylet után felmerült. A számot jegyző Justin Trinter, aki többek között Selena Gomeznek és Justin Biebernek is írt már slágereket, korábban is foglalkozott azzal, hogy felhívja a figyelmet az LMBT közösség jogaira, és pénzt gyűjtsön az őket segítő szervezeteknek. Az orlandói tragédia után pedig rögtön megkereste a helyi LMBT szervezetet, hogy megkérdezze, tudna-e segíteni. Azt a választ kapta, hogy minden segítő kézre szükség van: ez köszön vissza a dal címében, amely kezeket jelent.

Külön, de mégis együtt

A kezdeményezéshez, amelyet a GLAAD nevű, amerikai LMBT civil szervezet is támogatott, pár nap alatt rengeteg zenész csatlakozott.

Tranter elmondta, hogy a dalban úgy jelölték ki az énekesek részeit, hogy az a legjobban illeszkedjen a hangjukhoz, majd pedig mindenki saját otthonában vagy stúdiójában, azaz egymástól távol vette föl a neki kijelölt részletet. Az alkotók szerint a dal ennek ellenére jól összeállt egy közös egésszé.

A gyűlöletre akarják felhívni a figyelmet

Míg sokan a fegyvertartási szabályokat kritizálták a lövöldözés kapcsán, a dal készítői inkább azt hangsúlyozzák, hogy a merénylő, Omar Mateen tettét a gyűlölet vezérelte.

Egy amerikai srác volt, aki Queensben született. Ezt a gyűlöletet itt, Amerikában tanulta.

- mondta Sarah Kate Ellis, a GLAAD vezetője a Billboardnak.

Ezért a Hands terjesztéséből befolyt összeg egy részét oktatásra és ismeretterjesztésre szánják, hogy megelőzzék a hasonló, a másság iránti gyűlölet szülte tragédiákat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK