Taylor Swift a legjobban kereső sztár

A nap képei 2016.02.16.
Taylor Swift amerikai énekesnő-dalszerző a a Grammy-díjak 58. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Staples Centerben. 1989 című lemezével az év albuma és a legjobb vokális popalbum, a Bad Blood című klipjével pedig a legjobb zenés videó kategóriában elnyerte a gramofonszobrocskát Kevork Djansezian/Getty Images for NARAS/AFP
Vágólapra másolva!
Megjelent a Forbes éves összeállítása a világ 100 legjobban kereső sztárjáról: a listát Taylor Swift vezeti, aki jobban zárta a vizsgált időszakot, mint például Beyoncé és Jay Z együttvéve, viszont a párok között ők az abszolút nyertesek.
Vágólapra másolva!

Taroltak a zenészek

A countryénekesből popsztárrá avanzsált amerikai énekesnő tavaly nyár óta 170 millió dollárt, azaz körülbelül

48 millárd forintnak megfelelő összeget keresett.

Ennek nagy részét 1989 című új albuma turnéjának köszönheti a Forbes szerint, de a reklámbevételei sem elhanyagolhatóak. Érdekes módon a 26 éves Taylor Swift 170 milliójával meg sem közelíti a tavaly az élen végző amerikai bokszolót, Floyd Mayweather Jr.-t, aki 300 millió dollárt keresett Manny Pacquiaoval vívott meccse után, amelyet az évszázad harcának is neveztek.

Swift, habár Mayweather-t nem tudta megközelíteni,

jelentősen túlszárnyalta a tavalyi lista legjobban kereső zenészét,

Katy Perryt, aki akkor 135 millió dollárt tudhatott magáénak a Forbes becslése szerint, amivel a harmadik legjobban fizetett sztár lett (most csak a 63. helyen végzett).

Taylor Swift idén a One Direction nevű angol-ír fiúbandát utasította maga mögé, akik 110 millió dollárt kerestek, a harmadik helyen pedig a rendkívül termékeny amerikai író, James Patterson áll 95 millió dollárral.

Taylor Swift 1989 című lemeze az év albumának járó Grammy-díjat is megkapta Forrás: AFP/Robyn Beck

Idén szólóban diadalmaskodott Taylor Swift

Az énekesnő saját karrierjében is rekordot jelent a mostani összeg, hiszen

több mint kétszer annyit keresett, mint tavaly

(akkor 80 millióval 8. helyezett lett a listán). Exbarátjánál, Calvin Harrisnél is jóval sikeresebbnek bizonyult, aki a maga 63 millió dollárjával a 2016-os lista 21. helyét tudhatja magáénak. Ha együtt maradtak volna, akkor 2015-höz hasonlóan most is ők lettek volna a legjobban kereső sztárpár, így viszont ezt a címet idén Beyoncé és Jay Z kapta, akik 107,5 millió dollárt (körülbelül 30 milliárd forint) tudhattak magukénak összesítve.

A Forbes szerint ez elsősorban Beyoncé új, Lemonade című albumának köszönhető, amelyből mindketten jócskán kerestek: a lemez ugyanis Jay Z Tidal nevű streaming szolgáltatóján debütált. Beyoncé bevételei koncertjeinek köszönhetően kevéssel még túl is nőttek férje keresetén a 2015 júniusától 2016 júniusáig terjedő időszakban, amelynek adatait összesítette a Forbes. Beyoncé így 54 millió dollárral 34., Jay Z pedig fél millióval lemaradva tőle 36. lett a listán.

Beyoncé és Jay Z a legjobban kereső sztárpár az idén Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A Forbes minden évben több top 100-as listát tesz közzé, így el szokták készíteni a legjobban kereső zenészek listáját is. A mostani összeállításban viszont mellettük tévés személyiségek, sportolók és más hírességek egyaránt szerepelnek. A második legjobban kereső sztárpár például az amerikai focista Tom Brady és a szupermodell Giselle Bündchen lett.

De a sztárok összesített listáján is mindig sok a zenész,

például Adele, Madonna, Rihanna, az AC/DC, a Rolling Stones, Bruce Springsteen és Paul McCartney is bekerült a legjobban kereső 25-be 2016-ban. A legfiatalabb szereplő is zenész, a 22 éves Justin Bieber, aki idén a 26. lett 56 millió dollárral.