Így kell Cseh Tamásra emlékezni

Cseh Tamás
Vágólapra másolva!
Históriás énekek a kápolnában és Cseh Tamás-dalok a tábortűznél. Közös énekléssel és filmvetítéssel lesz teljes a bakonybéli emlékezés szombaton. 
Vágólapra másolva!

Második alkalommal rendeznek szabadtéri koncertet Cseh Tamás tiszteletére Énekmondók Emlékezete címmel Bakonybélben. Idén augusztus 13-ára, szombatra esik az emléknap. Cseh Tamás nagyon kedvelte ezt a helyet, háza is volt a településen, valamint itt valósított meg gyerekkorából átmentett

nagy álmát is, az Indiánt.

Ennek lényege az volt, hogy nyaranta rengetegen éltek indiánként heteken keresztül. Cseh Tamás egyébként Bakonybél díszpolgára.

A rendezvény egyértelmű célja az emlékezés. Cseh Tamás nagyon kedvelte a bakonybéli Szent-kút kápolnát, Szent Gellért remete életének egyik helyszíne, itt tartják majd a megemlékező programokat délután 5 órától.

Cseh Tamás 2007-ben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A rendezvény első részében históriás énekeket ad elő Kátai Zoltán énekmondó, aki egyébként az est rendezője is. Rajta kívül fellép még Lantos Szabó István és Róka Szabolcs. A tábortűzi hangulatot

Legeza Márton és Dóra Áron népzenészek készítik elő,

és este nyolctól látható lesz a Cseh Tamás Archívum erre a napra összeállított válogatása Cseh Tamás arcai - históriás énekek és XX. századi katonadalok címmel.

A filmvetítés után gyújtják meg a tábortüzet, amelynél Mülhauser Martina gitáros-énekes és az est többi szereplője

énekel Cseh Tamás-dalokat, a közönséget is bevonva.

A rendezvény kísérőprogramjaként ingyenesen látogatható a Bakonybéli Tájházban a bakonyi indián játék történetéről szóló kiállítás reggel kilenctől délután négy óráig.