Meghalt a mexikói sztárénekes

Juan Gabriel mexikói énekes zeneszerző
(FILES) Mexican singer Juan Gabriel, "el Divo de Juarez", launches his tour "Celebrating 2014" with a concert in Lima, on August 14, 2014. Mexican singer, composer and producer Alberto Aguilera Valadez, better known as "Juan Gabriel", died on August 28, 2016 in Santa Monica, California, U.S.A. from a heart attack. / AFP PHOTO / LUKA CONZALEZ
Vágólapra másolva!
Juan Gabriel mexikói énekessel szívroham végzett vasárnap reggel. Pénteken még a Los Angelesben lépett fel, és vasárnap már a texasi El Pasóban kellett volna énekelnie. 
Vágólapra másolva!

Több mint 100 millió lemezt adott el életében, más sztároknak is írt számokat és még filmben is szerepelt. Az 1975-ös

mellett négy másik filmben is játszott. A család által kiadott gyászjelentésében fia azt írja róla,

Mexikó szupersztárja volt Forrás: AFP/Luka Conzalez

A világ különböző helyeiről nyilvánítottak már részvétet a családnak, többek között a mexikói elnök, Erique Pena Nieto is.

Az elnök Twitter-bejegyzése azt írja: egy hang és egy tehetség, amely Mexikót szimbolizálta. Zenéje az egész világnak szól. Nagyon hamar ment el, nyugodjék békében.

Juan Gabriel ötször is vezette a latin albumok listáját

a Billboardnál 2015 és 2016 között. Weboldalán több mint 60 album szerepel, ezek között az első az 1971-es El Alma Joven volt. Romantikus balladái a elsősorban a mexikóiakat ejtette rabul, de Észak-Amerikában is rengeteg rajongója volt. Hazájában egyszerűen zenei óriásnak tartották.