Klip készült a Holnap hajnalig új feldolgozásához

Neoton Família
Neoton Família Holnap Hajnalig című számának újraértelmezett felvétele a törökbálinti hangstúdióban.
Vágólapra másolva!
Gigor Attila legújabb, Kút című játékfilmjének betétdalaként új zenei hangszerelésben készült el a Neoton Família 1983-as slágere, a Holnap hajnalig, amelyhez videoklipet is forgattak Csepregi Éva és Végvári Ádám, valamint a Kút alkotóinak közreműködésével.
Vágólapra másolva!

Szeptember 22-én kerül a magyar mozikba Gigor Attilának, A nyomozó rendezőjének legújabb játékfilmje, a Kút. A történet szerint a semmi közepén álló benzinkút kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él. A gengszter megtartja a benzinkútnál az ott dolgozó, alkoholista Istvánt, és két-három hetente a töltőállomás érintésével indítja útnak külföldre a kis háremét. Egy forró nyári napon váratlanul betoppan István rég nem látott fia. Ugyanekkor a legújabb fuvar lerobban a benzinkúton, és a Svájcba tartó lányok napokra ott ragadnak...

Csepregi Éva a Neoton Família Holnap Hajnalig című, a Kúthoz újraértelmezett számának felvételén, egy törökbálinti hangstúdióban. Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Kút egyik kulcsjelenetében a Neoton Família slágere, a Holnap hajnalig szólal meg, modern feldolgozásban. Az alkotók a film egyik legérzelmesebb bulijelenetéhez egy több évtizede ismert örökzöldet választottak, de a mai fiatalokhoz közelebb álló, modern zenei alappal. Az eredeti szöveget felhasználva, gyorsabb alapra készült el az új verzió, a zenei producerként közreműködő Takács Zoltán Jappán közreműködésével. A dalt, az eredeti slágerhez hasonlóan, Csepregi Éva és Végvári Ádám énekelte fel: arról, hogy milyen hangulatban készült a felvétel, korábban mi is beszámoltunk.

Ez az első alkalom, hogy egy magyar filmhez új verziója szülessen egy Neoton Família-slágernek. Gigor Attila saját elmondása szerint azért választotta betétdalul a Holnap hajnalig-ot, mert szerinte ez az a dal, amelyik minden generációnak jelent valamit: valamilyen emléke mindenkinek fűződik hozzá. Az új feldolgozáshoz egy videoklip is készült, amelyet Magyarország egyik legkeresettebb videoklip- rendezője, Miki357 rendezett. Miki357 többek között az Irie Maffiával, a Supernemmel, az Intim Torna Illegállal, a Bëlgával és Péterfy Borival is dolgozott már együtt.

A videoklipben a Kút rendezője, Gigor Attila, operatőre, Herbai Máté és látványtervezője, Pater Sparrow is látható, akárcsak a film szereplői közül Trokán Nóra, Pokorny Lia, Kurta Niké, Jankovics Péter, Tzafetaas, valamint a produceri feladatokat is ellátó Pusztai Ferenc. A végeredmény itt látható:

A nyomozó című film és a Terápia című tévésorozat rendezőjének új filmje országszerte szeptember 22-től látható a mozikban.