A Radiohead gitárosa szólóalbumot ad ki 2017-ben

Ed O’Brien Radiohead
INDIO, CA - APRIL 14: Musician Ed O'Brien of Radiohead performs onstage during day 2 of the 2012 Coachella Valley Music & Arts Festival at the Empire Polo Field on April 14, 2012 in Indio, California. Kevin Winter/Getty Images for Coachella/AFP
Vágólapra másolva!
Az énekes, Thom Yorke, Jonny Greenwood gitáros és Philip Selway dobos után Ed O'Brien a legújabb a Radiohead-tagok közül, aki szólókarrierbe, mellékprojektbe kezd. Inspirációt a családdal töltött brazíliai hónapokból merít. 
Vágólapra másolva!

Ed O'Brien a BBC-nek adott interjút, és ebben beszélt a szólókarrieres terveiről. Az interjúban viccelődve azt mondta, hogy "igen, csinálunk egy teljes szólóalbumot. Ami csak Ed O'Brienről szól, ahogy áll a hegy tetején, kezében a Gibson Les Paul, és a haját fújja a szél".

A viccen kívül persze komolyan is mesélt terveiről, illetve arról, miből is táplálkozik majd a 2017-ben kijövő szólóalbuma. Elmesélte, hogy korábban családjával körülbelül egy évig éltek Brazíliában. A gyerekei 2004-ben és 2006-ban születtek, és miattuk döntött úgy, hogy végre pihen egy kicsit. Szólt a Radiohead többi tagjának, hogy a következő 5 évben valamikor szeretne egy évre Brazíliába költözni, hogy a családdal lehessen. Meg is tette.

Ed O'Brien a Radioheaddel 2012-ben, éppen egy Telecasterrel a nyakában - a Les Paulos vicc tényleg komoly volt, hiszen nem is szokott rajta játszani Forrás: AFP/2012 Getty Images/Kevin Winter

Fogta a családot, és kiköltöztek Brazíliába. Vidéken volt egy farmjuk,

rajta egy kis kunyhó, abban éltek négyen.

O'Brien azt mesélte, hogy a lehető legegyszerűbben éltek. A gyerekeket a környékre járatták, ők pedig egymásra figyeltek. Persze O'Briennek volt még valami a feleségén és a családon kívül, amire figyelni tudott és akart is. Ez volt a zene. Azt mondta, ebben a kis kunyhóban írt zenéket a természet közepén.

2017-ben jön a szólóalbum Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro

Ottlétük alatt egy ismerőse meghívta őt és feleségét a riói szamba felvonulásra, a Sambadrome-ra. Ez a helyi szambaiskolák tömeges bemutatój, amelyen többezren táncolnak és énekelnek egyszerre. Ed O'Brient taglózta a táncfolyam és sokat adott neki a zeneíráshoz. Azt mondta, ez a legnagyobb show az egész világon. Számára annyira mély volt az élmény, hogy

teljesen betöltötte a zeneírási gondoltait és érzéseit.

Behálózták az ott hallott zenék és ritmusok. Nagyon tetszett neki, hogy az áradó életöröm mellett van a brazil zenében melankólia is, amely tökéletesen érzékelteti az emberi életutat. Azt mondta, igazi vízválasztó élmény volt életében, hogy megnézte a szambatáncosok vonulását. A szólóalbumot jövőre tervezi megjelentetni. Alapjai pedig a brazíliai hónapok lesznek, élükön a szambás élménnyel.