Technozenésszel dolgozott együtt Leonard Cohen

Leonard Cohen
Canadian singer and poet Leonard Cohen is pictured on January 16, 2012 in Paris. Leonard Cohen's new album "Old Ideas" will be released in France on January 30. AFP PHOTO / JOEL SAGET / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Vágólapra másolva!
Ma jelenik meg Leonard Cohen tizennegyedik stúdióalbuma, a You Want It Darker.
Vágólapra másolva!

A lemezre kilenc új szám került fel, a producer Adam Cohen, a Leonard Cohen fia volt. Az album címadó dalából pedig a német dj és producer, Paul Kalkbrenner készített egy remixet is.

A korábban folyamatosan koncertező Cohen turnéval már biztosan nem támogatja meg az albumot. Nem sokkal a lemez megjelenése előtt azzal került be a hírekbe, hogy a The New Yorker újságírójának arról beszélt, hogy

már a dolgait rendezgeti, készül a halálra.

Elmondta, hogy sok fel nem vett dala és kiadatlan verse van, ezekkel szeretne foglalkozni.

Leonard Cohen az ötvenes években költőként tűnt fel Kanadában. 1967-ben adta ki első albumát (Songs of Leonard Cohen). Egyik legismertebb dala, a Hallelujah az 1984-es Various Positions című lemezen szerepelt először.

Az igazán nagy sikert az 1988-as I'm Your Man hozta meg neki, amelyen a korábbiakhoz képest lényegesen modernebb, már-már szintipopos irányba mozdult el. A legmagasabb slágerlistás helyezéseket viszont a 2012-es Old Ideas album eredményezte eddig.