Lemezborítón írt levelet John Lennon II. Erzsébetnek

Kult, John Lennon The Beatles
Music legend John Lennon and his wife Yoko Ono pose for photographers in Cannes 17 May 1971 where he presented his movies 'Apotheosis' and 'The Flu'. Le célčbre musicien et chanteur John Lennon pose pour les photographes le 17 mai 1971 ŕ Cannes oů il s'est rendu ŕ l'occasion du Festival du Film. Le chanteur des Beatles a été assassiné le 08 décembre 1980 ŕ New York, ŕ l'âge de 40 ans.
Vágólapra másolva!
Egy lemezborítóban találták meg John Lennon II. Erzsébethez írt levelét, amelyben megindokolja, miért küldi vissza 1965-ben kapott kitüntetését.
Vágólapra másolva!

A tulajdonos házának padlásán talált rá a lemezre, amelyet több másikkal együtt 10 fontért vásárolt egy használtcikk vásáron. Szerdán vitte el a dokumentumot felbecsültetni, és kiderült, hogy értéke mintegy 60 ezer font lehet - írta a BBC.

II. Erzsébet a Brit Birodalom Rendjével (MBE) tüntette ki a Beatlest1965-ben, amikor már világszerte sikeresek voltak. Négy évvel később azonban - Yoko Ono hatására - John Lennon úgy döntött, hogy visszaadja kitüntetését Nagy-Britanniának a nigériai Biafrában dúló polgárháborúban való részvétele miatt (1967-1970).

- írta Lennon.

Egy szakértő, Darren Julien szerint a megtalált levél csak tervezete annak, amelyet végül Lennon elküldött, az eredetit, amelyet 1969. november 25-én kelteztek, a királyi archívumban őrzik.

John Lennon egy interjújában annak idején arról beszélt, hogy sokan, köztük háborús hősök a Beatles szemére vetették, miért fogadták el a kitüntetést. "Ők azért kapták, mert embereket öltek. Mi azért kaptuk, mert nem öltünk embereket. Képmutatónak tartottam a kitüntetés elfogadását. De örülök, hogy megtettem, mert négy évvel később felhasználhattam arra, hogy tegyek egy gesztust" - mondta.