Magyar zenészek legyőzött félelmeit árverezték el

Rúzsa Magdi
Vágólapra másolva!
15 híres magyar zenész legyőzött félelmét ábrázoló festményeket árvereztek el a héten. A szervezők a bevételek nagy részével a Bátor Tábor élményterápiás programjainak megvalósulását támogatják.
Vágólapra másolva!

A kedden zárult pólókampányt Behind The Clouds névvel indították egy évvel ezelőtt. A lényege pedig az volt, hogy egy póló megvásárlásával bárki támogathatta a Bátor Tábort. Az áruba bocsátott pólók különlegességét az adja, hogy különböző magyar zenészek - legtöbbször - gyerekkori félelmét művészi módon ábrázolva nyomták rájuk.

A kampány kedden árveréssel zárultaz Akvárium Klubban, ahol a pólókra nyomott grafikák eredeti, festmény változatát lehetett megvásárolni. A 15 magyar zenész félelmeit Weiler Péter festőművész ábrázolta. A kiállítóterem kedd este rajongókkal, műgyűjtőkkel, festőművészekkel és sztárokkal telt meg. Az embereket

a művészet és a jótékonykodás hozta össze.

Az est háziasszonya, Winkler Nóra és az alkotó, Weiler Péter Forrás: Anita Pongratz

A 15 grafika eredeti nyomatát kedden lehetett utoljára együtt látni, hiszen egyesével árverezték el őket. Az aukció előtt rajongók szelfiztek a képekkel, pólót vásároltak, dedikáltattak a jelenlévő zenészekkel: Rúzsa Magdival, Ganxsta Zoleeval, a Kiscsillaggal, a Halott Pénz, az Irie Maffia, a Quimby tagjaival, Bocskor Bíborkával, az Ivan & The Parazollal és Zságer Balázzsal, aki a zenéről gondoskodott.

A jótékonysági árverés házigazdája és vezetője Winkler Nóra volt, aki már több éve segíti a Bátor Tábor Alapítvány munkáját. A legmagasabb leütési árat,

1,2 millió forintot a Rúzsa Magdi félelmét ábrázoló grafikáért ajánlották.

Az énekesnő pályafutása elején attól félt, hogy bármikor olyan nehéz körülmények között találhatja magát, ahonnan annak idején elindult.

Rúzsa Magdi az árverésen Forrás: Anita Pongratz

A tizenöt kép összesen 8.5 millió forintért kelt el. A festőművész Weiler Péter egyébként nem csupán alkotóként, hanem szervezőként is részt vett a több mint féléves projektben. Az árverésen

befolyt nettó összeg 80 százalékát a Bátor Tábornak ajánlotta.

Azt mondta, "életem egyik legszebb estéje volt ez. Rengeteg ember kemény munkájaként jött létre a projekt, és ez a nap is.

Azt gondolom, a Bátor Tábor az ország egyik legprofesszionálisabb civil szervezeteként működik, munkatársai szívvel-lélekkel dolgoznak nemcsak a súlyos beteg gyerekekért, hanem egy ilyen projekt sikeréért is - mondta Weiler Péter.

Tóth Kata, a Bátor Tábor Alapítvány fejelesztési igazgatója azt mondta, "a Behind The Clouds kampány egyik erőssége, hogy olyan rétegeket szólított jótékonykodásra, akik eddig nem gondolkodtak rajta. Rajongókat, akik már egy póló megvételével segíthettek. És fiatal zenekedvelőket, akik még nem gyűjtők, de azzá válhatnak.

de így az est után elmondhatom, örülök, hogy egy évvel ezelőtt belevágtunk - mondta Tóth Kata.