Michael J. Fox fittyet hányva a Parkinsonra játszik Jimi Hendrixet

2016.11.16. 15:08

Hiába parkinsonos, Michael J. Fox még mindig képes gitározni. A hétvégén meglepetésként ugrott be egy koncertre, ahol Jimi Hendrix átdolgozott slágerébe szállt be. 

A New York-i Waldorf Astoria Hotelben játszott szombaton a Dave Matthews Band. A Michael J. Fox Alapítvány estjén adott koncertet az együttes, amikor - meglepve a közönséget - 

Michael J. Fox megjelent a színpadon.

De nem beszédet mondani vagy ringatózni ment fel az emelvényre. Gitárral a nyakában, az együttes teljes értékű tagja volt egy dalig. Fox besegített eljátszani Jimi Hendrix egyik leghíresebb dalát, az All Along The Watchtower-t. Ez főleg azért nagy teljesítmény tőle, mert 25 éve küzd a jelenleg gyógyíthatatlan, de valamilyen szinten kezelhető Parkinson-kórral. A betegség pont

azokat a területeket pusztítja, amelyek a finom mozgásokat irányítják. 

Michael J. Foxnak nem ez az első meglepetésbeugrása idén. Nyáron a Coldplay New York-i koncertjén jelent meg két szám erejéig. Az egyik éppen a pörgős tempójú Johnny B. Goode volt. Az a Chuck Berry-dal, amelyet Fox még a Vissza a jövőbe híres, iskolai bálos jelenetében is előadott.

Michael J. Fox legutóbbi interjújában elmesélte, hogy a 25 évvel ezelőtti jóslatok szerint mára már teljesen le kellett volna bénulnia. Ehhez képest nagyon jó jel, hogy a színpadon gitározik. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK