Hat magyar lemez a legnívósabb világzenei ranglistán

Fonó Budai Zeneház
Vágólapra másolva!
A napokban tette közzé a World Music Charts Europe éves összesítő listáját, ahol 6 magyar lemez is helyet kapott. A listán a 2016-os év legjobb világzenei albumai szerepelnek.
Vágólapra másolva!

A World Music Charts Europe (WMCE) éves összesítő listája a havonta kiadott toplistás szavazatok alapján áll össze. Ezeket minden hónap első napján teszik közzé a WMCE honlapján.

A zsűriben 25 ország 50 rádiós világzenei szakembere dönt. Havonta pontoznak. A hat magyar lemez közül

hármat a Fonó adott ki.

Lajkó Félix lemeze a 30. helyen Forrás: Fonó Budai Zeneház

Ők gondozták Lajkó Félix Most jöttem (30. hely), a Buda Folk Band Saját gyűjtés (62. hely) és Herczku Ági Live at Womex (94. hely) című lemezét.

Más kiadók albumai közül a Söndörgő Live Wires című lemeze a 63. helyre, a Kerekes Band legújabb albuma, a Back to Folk a 149. helyre és Lovász Irén koprodukciós albuma (Jitka Suramskával és Michal Elia Kamallal), a Tri Hlasy a 163. helyre került. A teljes éves lista itt böngészhető.

A lista első helyén a nyugat-szaharai Aziza Brahim van. Abbar El Hamada című albumát a német Glitterbeat Records adta ki, amelyiket egyébként tavaly és idén is a legjobb világzenei kiadónak választottak. A második a brazil Elza Soares lett, lemezének címe The Woman at the End of the World. A harmadik helyen a nigeri Bombino végzett, Azel című lemezével.