Wicked: a Belau klippremierje az Origón

Belau
Vágólapra másolva!
Utazás, fiatalos kalandok, elvágyódás és elektronikus zenére épülő megnyugvás jellemzi a Belau zenekar munkásságát. Első lemezük, a The Odyssey egyértelműen ezek jegyében készült. Wicked című daluk premierjéhez az Origót választották. 
Vágólapra másolva!

A The Odyssey című Belau-albumot november végén mutatták be az A38-on - ez a formáció első nagylemeze. Az angol odyssey szó kalandos utazást jelent, és ezt az elvágyódást, kalandkeresést lovagolja meg a Belau az egész lemezen.

A Wicked videóját a svédországi Kullaberg természetvédelmi területen vették fel, egy Nimis nevű érdekes építménynél. A klipet Szabó Péter készítette, akivel korábban már dolgozott a Belau. Ő készítette a You And I című dal videóját, amely a legjobb 5 animációs munka közé jutott az idei Klipszemlén.

A Wicked videójában az utazás mótívumainak segítségével jelennek meg a Belau által képviselt érzelmek, hangulatok. A dalt a félig magyar, félig svéd Antonia Vai énekli. A The Odyssey lemezt dupla teltházas koncerttel mutatták be az A38-on november végén, és legközelebb december 22-én játszik a Belau - ugyancsak a hajón.

Buzás Krisztián és Kedves Péter - no, meg az utazás Forrás: Belau

A Belau 2015-ben alakult, akkor még Kedves Péter egyszemélyes projektjeként. A zenét eleinte korábbi utazásai, kalandjai és céljai inspirálták. Egyébként a Belau beindítása is egy tengerparti horvát faluban fogalmazódott meg benne. Azóta Buzás Krisztiánnal duóvá alakult a Belau, amelyik

az élő fellépésekre session zenészekkel kiegészülve alakul zenekarrá.

A Belau üzenete világos és egyszerű: próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből és igyekezzünk megélni a pillanatot. Ezen próbál segíteni a Belau zenéje, vagyis hogy a zene hatására legalább egy belső utazást éljen át a hallgató.

A bemutatkozó lemez borítója Forrás: Belau

A Belau debütáló dala, az Island of Promise 2015 szeptemberében jelent meg, és már több elismerést is begyűjtött. A hozzátartozó videó például megnyerte az első magyar Klipszemlét és számos magazinnál bekerült az év legjobb klipjeinek válogatásába. Az is figyelemre méltó, hogy

a dal megszólalt az Aranyélet című sorozatban is.

A nyáron körülbelül 40 fellépést vállalt a Belau. Többek között a Sziget Fesztiválon, a Balaton Soundon és a Campus Fesztiválon is játszottak. Hosszú távú céljaik között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkossonak, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd.