Meghalt az Emerson, Lake and Palmer frontembere

High Voltage Festival - Day 2 Celebrities Music One Person
LONDON, UNITED KINGDOM - JULY 25: Greg Lake of Emerson Lake and Palmer performs on stage as the band reunites for the first time in 15 years to celebrate their 40th anniversary on Day 2 of High Voltage Festival at Victoria Park on July 25, 2010 in London, England. (Photo by Christie Goodwin/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Greg Lake az Emerson, Lake and Palmer (ELP) előtt a King Crimson zenekar frontembere is volt. Az énekes-gitáros 69 évesen, december 7-én halt meg. 
Vágólapra másolva!

A zenész Wikipédia-oldalát rosszul frissítették, mert nem 6-án, hanem december 7-én, szerdán halt meg.

Az együttes hivatalos Facebook-oldalán a menedzser, Stewart Young azt írta, hogy "december 7-én elvesztettem a legjobb barátomat, aki

Greg Lake 2010-es, londoni fellépésén Forrás: Getty Images/2010 Christie Goodwin/Christie Goodwin

Greg Lake a King Crimsonból került a híres, progresszív rockot játszó brit szupergroupba, az Emerson, Lake and Palmerbe. Az ELP mellett szólókarriert is csinált Lake, egyik legsikeresebb dala az I Believe in Father Christmas. A szólózást végül együttessé duzzasztotta, így alakult meg a Greg Lake Band.

Az ELP 10 stúdióalbumot adott ki, és ezek mellett számtalan koncertlemezük is megjelent. Az utolsó stúdiólemezük, az In the Hot Seat 1994-ben jelent meg. Az együttes progresszív hangzását elsősorban a Hammond orgona és a Moog szintetizátor határozta meg. Később már használtak más gyártmányú szintetizátorokat.

Igazi szupergroup voltak. Keith Emerson (billentyűs) a The Nice, Greg Lake (basszusgitár, ének) a King Crimson, Carl Palmer (dobok) pedig az Atomic Rooster zenekarból érkezett az ELP-be. 1969-ben a The Nice és a King Crimson két alkalommal is egy helyen lépett fel. Ekkor a The Nice már feloszlóban volt, és a King Crimsonnál sem volt sokkal jobb a helyzet. Ilyen hangulatban kezdett Keith Emerson és Greg Lake egy

új együttes alapításáról beszélni. Már csak egy dobosra volt szükségük.

Sokáig kerestek, míg végül Emerson akkori menedzsere ajánlotta nekik a 19 éves Carl Palmert. Vele lett teljes az Emerson, Lake and Palmer. Az együttesből már csak a dobos Carl Palmer él. Keith Emerson ugyanis idén márciusban, 71 évesen meghalt.