Sírva búcsúznak a sztárok Barack Obamától

Eddie Vedder
Music artist Eddie Vedder preforms before US President Barack Obama gives his farewell address in Chicago, Illinois on January 10, 2017. Barack Obama closes the book on his presidency, with a farewell speech in Chicago that will try to lift supporters shaken by Donald Trump's shock election. / AFP PHOTO / Joshua LOTT
Vágólapra másolva!
Barack Obama utolsó hivatali napjait tölti amerikai elnökként, amit sokan nagyon nehezen viselnek a sztárok közül. Most, hogy itt a búcsúzás ideje, jól látható, mekkora rajongótábora van a leköszönő elnöknek a szórakoztatóiparban.
Vágólapra másolva!

Barack Obamának még több mint egy hete maradt, mielőtt végleg ki kell költöznie a Fehér Házból, de már javában búcsúzkodik. Múlt pénteken óriási bulit tartottak Michelle Obamával, amelyen a zenészek mellett számos filmes és tévésztár is részt vett. Ott volt többek között Meryl Streep, George Clooney, Robert De Niro, Beyoncé és Jay Z, Nick Paul McCartney, Kelly Rowland, Olivia Wilde, Stevie Wonder és Sarah Jessica Parker is. A közösségi médiában közzétett képek és beszámolók szerint a búcsúbuli hajnalig tartott.

Most viszont egy komolyabb kötelességének tett eleget a távozó elnök: kedden beszélt utoljára az országhoz annak vezetőjeként. A majd egy órás, a televízióban is közvetített búcsút Chicagóban tartották.

Obama beszéde előtt a Pearl Jam frontembere, Eddie Vedder adott elő néhány dalt

a chicagói gyerekkórus kíséretében.

Mielőtt Obama a U2 City of Blinding Lights című számától kísérve színpadra lépett volna, Bryan James Sledge, művésznevén BJ the Chicago Kid adta elő az amerikai himnuszt.

A leköszönő elnök beszéde alatt számtalan sztárrajongója üzenetekkel árasztotta el a Twittert. Sokan megköszönték Obamának az elmúlt éveket, mások pedig arról írtak, hogy mennyire meghatotta őket a beszéd.

De nem csak a zenészek szomorkodtak Obama távozásán: Stephen King például azt írta a Twitteren, hogy reméli, mindenki élvezte az elnök beszédét, mert sokáig nem lesz részük hasonlóban.