Intenzíven kezelik Lerch Istvánt

Lerch István zeneszerző zenész
Budapest, 2007. április 9. Lerch István zeneszerző-billentyűs-énekes április 12-én jól ismert dalok mellett új szerzeményeket is megszólaltat Budapesten a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
A Borsonline információi szerint az egykori V'Moto-Rock tagját, Lerch Istvánt intenzív osztályon ápolják, és kollégái sem beszélnek állapotáról. 
Vágólapra másolva!

Lerch István, az egykori V'Moto-Rock tagja és szerzője állítólag kórházba került a hétvégén - intenzív osztályon ápolják. A rossz hírt a Borsonline tudta meg, miután napok óta próbálták elérni a zenészt. Volt, aki azt mondta, hogy Lerch István egyszerűen elutazott, ahogy szokott, ha beáll a hideg idő. És volt olyan is, aki elmondta, hogy nincs jól, és nem szabad zavarni.

Ezt a hírt állítólag egészségügyi forrásból is megerősítették. Lerch István ezek szerint

a hétvégén, súlyos állapotban került kórházba,

ahol intenzív osztályon ápolják. Valószínűleg az erős hidegfront viselhette meg a szervezetét.

Lerch István még 2007-ben Forrás: MTI/Kollányi Péter

A kórházi szakember azt is mondta, Lerch István "az egyik legnagyobb zenész, óriási rajongója vagyok. Generációk nőttek fel a dalain, az enyém biztosan. A Jég dupla whiskyvel szerintem a világ egyik legjobb nótája. Nagyon remélem, hogy a művész úr hamarosan felépül."

Lerch István 63 éves, és

sokakat váratlanul érintett a kórházba kerülése.

Körülbelül egy hónap múlva lesz a következő koncertje, és eddig senki nem jelezte a szervezők irányából, hogy esetleg lemondanák.

Az Erkel Ferenc-díjas Lerch István a nagy sikerű V'Moto-Rockkal vált igazán ismertté, ahol a kezdetektől, 1977-től egészen az együttes fennállásáig, 1988-ig billentyűzött, és több dalt is szerzett - akár Demjén Ferenccel közösen. A V'Moto-Rock előtt a Hétfő, a Volán, majd a V'73 nevű együttesben játszott. 1989-től dolgozik szólistaként, illetve

rengeteg előadónak ír folyamatosan slágereket.

Írt dalokat Cserháti Zsuzsának, Kovács Katinak, Szűcs Judithnak, Koncz Zsuzsának, Malek Andreának és Horváth Charlie-nak is.

Lerch István legutóbbi posztja a Facebook-oldalán egy humoros újévi kívánság január 1-jéről. Várjuk a folytatást.