Menedzsere beismerte, hogy milliókat lopott Alanis Morissette-től

6th Annual ELLE Women In Music Celebration Presented By eBay GettyImageRank2 Performance HORIZONTAL USA California Hollywood - California SINGER MUSIC Stage - Performance Space COMMEMORATION Alanis Morissette Arts Culture and Entertainment Celebrities eBa
HOLLYWOOD, CA - MAY 20: Singer Alanis Morissette performs on stage at the 6th annual ELLE Women In Music celebration presented By eBay. Hosted by Robbie Myers with performances by Alanis Morissette, Banks and Tinashe at Boulevard3 on May 20, 2015 in Hollywood, California. Michael Buckner/Getty Images for ELLE/AFP
Vágólapra másolva!
Jonathan Todd Schwartz bevallotta, hogy több mint 7 millió dollárt, azaz körülbelül 2 milliárd forintnak megfelelő összeget sikkasztott el Alanis Morissette és más hírességek vagyonából.
Vágólapra másolva!

Korábban az Origo is megírta, hogy Alanis Morissette májusban beperelte a pénzügyeivel foglalkozó menedzserét, mert szerinte a férfi évek óta meglopta és félretájékoztatta vagyoni helyzetéről.

Az ügyészek szerdai tájékoztatása szerint Jonathan Todd Schwarz beismerte, hogy majdnem 5 millió dollárt lopott a kanadai énekesnőtől 2010 májusa és 2014 januárja között. A pénzt elköltötte, a könyvelést pedig meghamisította, hogy ne tűnjön fel a hiány. Mikor Alanis Morissette szembesítette a lopással,

azt mondta, hogy illegális marihuánaültetvényekbe fektette a pénzt.

A menedzser azt is bevallotta, hogy további 2,3 millió dollárt lopott el öt másik ügyfelétől, akiknek kilétét nem fedték fel. Schwartz ügyvédje, Nathan Hochman azt mondta, hogy védence együttműködött a hatóságokkal, és elfogadta bűnösségét. Akár 23 év börtönre is ítélhetik, de az ügyvédje egyezséggel 4-6 évre szeretné mérsékelni ezt.

A menedzser a GSO Business Management nevű cégnek dolgozott, amelynek ügyfélkörében olyan neveket lehet találni, mint Katy Perry vagy 50 Cent. Schwartz már nincs a cégnél, viszont Beyoncé és Mariah Carey üzleti ügyeit is kezelte azóta.

A sikkasztást egyébként Morissette új menedzsere fedezte fel a Billboard beszámolója szerint, mikor észrevette, hogy milliók hiányoznak az énekesnő vagyonából.