Négy év után megjelent az első Depeche Mode-dal

2017.02.03. 11:07

Négy év után jelentkezett új dallal a Depeche Mode: pénteken közzétették az első felvételt, a Where's The Revolution-t a márciusban megjelenő albumukról, a Spirit-ről.

Where's The Revolution az első szerzeményük a legutóbbi, 2013-as albumuk (Delta Machine) óta. 

A Where's The Revolution-t szinte minden zenével foglalkozó oldalon azzal harangozták be, hogy a Depeche Mode politikai dalt írt. "Ki hozza a döntéseidet? Te vagy a vallásod? Te vagy a kormányod és az országod?" - énekli Dave Gahan a számban. A refrénben pedig felhangzik a dal címét adó "Hol a forradalom?" kérdés.

Gahan a Rolling Stone magazinnak arról beszélt, hogy nem nevezné a március 17-én megjelenő Spirit című albumukat politikainak, de a lemez az emberiség jövőjéről szól, amely egyre jobban foglalkoztatja őt, ahogy öregszik. Azt is mondta, hogyha változtatni szeretnénk a dolgokon, akkor foglalkoznunk kell azzal, hogy mi történik körülöttünk a világban. Gahan szerint ezt akarta kifejezni a dallal Martin Gore, a Depeche Mode gitárosa és fő dalszerzője.

A Where's The Revolution az első dal, amelyet közzétettek a Spirit-ről. Az albumról és az azt megtámogató turnéről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK