Az egyik hörcsöggel, a másik keménységgel operál

Jeremy Scott And Katy Perry Hand Print Ceremony At TCL Chinese IMAX Forecourt GettyImageRank2 Print HORIZONTAL CEREMONY USA California Hollywood - California SINGER FILM Photography Film Industry FASHION Arts Culture and Entertainment Celebrities Katy Per
HOLLYWOOD, CA - SEPTEMBER 08: Singer Katy Perry is honored during her hand print ceremony at TCL Chinese Theatre IMAX Forecourt on September 8, 2015 in Hollywood, California. Alberto E. Rodriguez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Majszoló hörcsögöt ismerhetünk meg a Katy Perry legújabb dalához készült videóklipben, de Lady Gaga sem tétlenkedett a héten: új albumának John Wayne című számához készített ütős videót.
Vágólapra másolva!

Lady Gaga vasárnap óta ezer fokon ég. A Super Bowl félidejében előadott produkciója nagyon hatásos volt. Ez azt jelenti, hogy abban a pillanatban is betalált, ráadásul olyan hullámokat gerjesztett, amelyeket azóta is alig győz meglovagolni. Eladásai azóta az egekben vannak. Állítólag még aznap, február 5-én

több mint ezer százalékkal nőttek dalainak és lemezeinek eladási számai.

A folyamat azóta is tart. Az előrejelzések szerint a jövő héten két albuma, a legújabb Joanne (2016) és a legelső, a 2008-as Fame is a legjobb 10 közé kerülhet a Billboard 200-as lemezlistáján. A Joanne egyébként a 66. helyről jutna a legjobb 10-be. Ennyit számít, ha valaki fellép a Super Bowl félidejében.

Lady Gaga a fellépéssel keltett hullámok mellé generált még néhányat. Először bejelentette amerikai, brazíliai és európai turnéját, majd csütörtökön kijött a Joanne lemez John Wayne című számához készült videoklippel. Szerdán csak egy pár másodperces kedvcsinálót tett ki a Twitterre, de másnap már ki is jött a teljes videó.

A John Wayne-hez készült képanyag nagyon erős lett. Az egész videó

egy rohanás, kábé egymillió vágással.

Van benne üldözés, trógerautó, zsiványmotor, és persze valami szagló szexualitás is. A táncos részek koreográfiájában pedig visszaköszönnek mozdulatok Michael Jackson Thriller-jéből. Ez azért sem meglepő, mert Lady Gaga soha nem rejtette véka alá, mennyire tiszteli a néhai popsztárt.

Lady Gaga flow-ja nem tarthat örökké, valószínűleg a vasárnapi Grammy-díjátadó után csendesedni fognak a hullámok, de ott még várható egy nagyobb robbantás. Az énekesnő a Metallicával lép majd színpadra.

Egy másik popdíva, Katy Perry is színpadra lép a vasárnapi Grammy-díjátadón, és meg is ágyazott a fellépésnek. Az ő hullámai természetesen jóval visszafogottabbak, de hát nem is ő lépett fel idén a Super Bowlon. Egy új dallal jött ki a héten, amit először a világ különböző pontjain leláncolt diszkógömbökön lehetett meghallgatni. A gömbökbe töltött zenéhez egy sima jack-dugón keresztül lehet hozzájutni. Tettek golyót a párizsi Moulin Rouge elé is.

A dalt azóta feltette a YouTube-ra is egy aranyos, szöveges videóval. Egy miniatűr konyhába kerülünk, ahol mindenféle milliméteres finomság készül. Egy hörcsögnek. Érdekesség még, hogy Bob Marley unokája, Skip is énekel a dalban. Katy Perry egyébként a vasárnapi Grammy-átadón adja elő először a dalt.

Egy kis összehasonlítás a végére. Egy nap alatt Katy Perry videóját nagyjából félmillióan, Lady Gagáét pedig 1,5 millióan nézték meg. Persze nem pont ugyanabban utaznak, céljaik mégis hasonlóak. Ezért is volt nehéz megállni, hogy ne nézzünk rá a számlálókra.