Kiadták az idei Fishing on Orfű programját

Fishing on Orfű
2017
Vágólapra másolva!
Közzétette legnagyobb zenei helyszíneinek programját az idén 10 éves Fishing on Orfű. Sőt, csütörtöktől már napijegyet is lehet venni a fesztiválra.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön jelent meg a 2017-es Fishing on Orfű legnagyobb zenei helyszíneinek programját. Néhány kisebb helyszín és színpad programjára még márciusig kell várni. Például ilyen, egyelőre sötét folt a programban a fesztivál új színpada, az erdőben elhelyezett A tűzhöz közel. Annyira azért részletes a program, hogy azok is könnyen tudjanak dönteni, akik egy-egy napra mennének a fesztiválra. Sőt, már a jegyeiket is megvehetik, ugyanis

csütörtökön elindult a napijegyek értékesítése is.

Az egymást továbbra is váltó nagyszínpadokon a legnépszerűbb magyar underground előadók játszanak majd: többek között a 30Y, a Halott Pénz, a Hiperkarma, a Péterfy Bori & Love Band, a Punnany Massif, a Quimby, Szabó Balázs Bandája és Vad Fruttik.

A kisebb színpadokon pedig a magyar könnyűzene aktuális érdekességei jelennek majd meg. A szervezők úgy igyekeztek összeállítani a kisebb helyszínek programját, hogy lehetőséget kaphassanak

más fesztiválok által hanyagolt, mégis figyelmet érdemlő produkciókl.

Ilyen lesz Orfűn Bobafett, a Csaknekedkislány, a Jazzékiel, a Makrohang, az Óriás, a Ricsárdgír, a Sör és fű vagy akár az Uzipov.

Fishing on Orfű 2017 Forrás: Fishing on Orfű

A 10. Fishing on Orfű nyitónapja az akusztikus koncertekről szól majd. Például Lovasi András összegzi az első 50 évének legkedvesebb dalait. Vendégei között ott lesznek a Kispál és a Borz és a Kiscsillag tagjai is. A nyitónapon

unplugged koncertet ad még a Csík zenekar, a Budapest Bár, a RacKaláka is.

A fesztiválon természetesen egy halom külföldi zenekar is játszik majd. Ezek közül is a legnagyobb név a portlandi neo-stoner Red Fang, de a visszatérőként érkező Pulled Apart by Horses és a Black Peaks, vagy az idén bemutatkozó, dob-gitár felállású '68, Gallery Circus, God Damn és a noiserock-ban utazó Heck is klubkedvencek Európa-szerte. A szomszédos országokból is jönnek bandák. Ilyen lesz a szerb Threesome és a Repetitor vagy a román Palma Hills.

Idén egyébként számos újítás lesz Orfűn. Például az új erdei helyszín, A tűzhöz közel mellett még több külső helyszín is idén debütál. Újdonság lesz a Fonóval közösen szervezett folkudvar a Malommúzeumnál, valamint a POSZT által kurált színházi helyszín a Kemencés udvarban is.