Rihanna az év humanitáriusa

GRAMMY Awards - Rihanna
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 12: Singer Rihanna attends The 59th GRAMMY Awards at STAPLES Center on February 12, 2017 in Los Angeles, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az énekesnő a Harvard Egyetem díját veheti át jövő hét kedden, Bostonban.
Vágólapra másolva!

Rihanna kapja idén a híres amerikai egyetem Peter J. Gomes Humanitárius Díját – írja a Billboard. Azzal érdemelte ki az elismerést, hogy alapítványa, a Clara and Lionel Foundation ösztöndíjprogramjának köszönhetően karibi diákok tanulhatnak az Egyestül Államokban.

Az alapítványt a barbadosi származású Rihanna nagyszüleiről nevezte el, és a célja az, hogy a hátrányos helyzetű térségekben népszerűsítse és segítse a továbbtanulást.

Az énekesnő emellett más nemzetközi oktatási szervezeteket is támogatott, a barbadosi Bridgetown kórházának pedig a mellrák diagnosztizálásnak és gyógyításának fejlesztésére adományozott pénzt.

Rihanna a héten egyébként annak is örülhetett, hogy a Love on the Brain című dalának köszönhetően már a 30. száma került be a Billboard 100-as toplistájának első tíz helyezettje közé. Ez eddig csak Madonnának (38 dal) és a Beatlesnek (34 dal) sikerült.