Beyoncé a terhessége miatt visszamondott egy fontos fellépést

2017.02.24. 10:59

Az idei Coachella fesztivál headlinere Beyoncé lett volna, orvosai tanácsára azonban inkább lemondta a fellépést az ikrekkel terhes énekesnő.

Erről az április közepén, Kaliforniában megrendezésre kerülő fesztivál közönségét közleményben tájékoztatták Beyoncé menedzserei és a Coachella mögött álló promóciós cég.

Miután orvosai azt tanácsolták neki, hogy kevésbé kérlelhetetlen időbeosztással dolgozzon az elkövetkezendő hónapokban, Beyoncé úgy döntött, hogy lemondja a 2017-es Coachella fesztiválon való fellépést – írták a közleményben.

A rajongókat azzal próbálták megnyugtatni, hogy a 2018-as fesztivál headlinere már tényleg Beyoncé lesz.

Januárban jelentették be, hogy Beyoncé lesz a 2017-es Coachella fő fellépője, februárban pedig az énekesnő egy, az Instagramon közzétett fotóval jelentette be, hogy ikrekkel terhes.

Beyoncé mindössze a második női headliner lett volna a fesztivál történetében Björk után, aki a 2000-es években kétszer is a Coachella fő fellépője volt.

Beyoncé a Grammy-gálán még fellépettForrás: AFP/2017 Getty Images/Kevork Djansezian

A Billboard beszámolója szerint a telt házas fesztivál jegyárai meredeken zuhanni kezdtek a másodlagos piacon a bejelentés után.

A Coachella a világ legnagyobb és legtöbb bevételt hozó fesztiválja, amelyet két egymás követő áprilisi hétvégén rendeznek, ugyanazokkal a fellépőkkel (tehát Beyoncé is két koncertet adott volna), és összesen körülbelül 200 ezer látogatót vonz. A jegyek 400 dollárba, azaz nagyjából 115 ezer forintba kerülnek, a jegyüzéreknél viszont még Beyoncé visszalépése után is kétszeres áron lehet megvásárolni a belépőket, miután körülbelül 30 ezer forintnyi összeget esett az áruk.

Beyoncé visszalépése után viszont sok fesztiválozó visszakövetelné a jegy árát, amire persze nincs lehetőség, hiszen a szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát. A Coachella másik két húzóneve egyébként Kendrick Lamar és a Radiohead lesz, azt egyelőre nem tudni, hogy Beyoncé helyett előrukkolnak-e valakivel a szervezők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK