9 millióan nézték meg az első napon ezt az egyszerű videót

2017.03.02. 13:55

Ezt a dalszöveges videót többen nézték meg a feltöltése utáni 24 órában, mint eddig bármelyik hasonlót a YouTube történetében. A The Chainsmokers a Coldplayjel közös dalával döntötte meg a korábbi rekordot. Majdnem egymillió letöltést vertek Justin Bieber egy évvel ezelőtti rekordjára.

Több mint 9 millióan nézték meg ezt a videót az első 24 órában, ami több, mint amennyit eddig bármelyik hasonló videó elért. Ugyanis nem egyszerű zenei videoklipekről van itt szó. A műfaj, amiben most rekordot döntött a The Chainsmokers DJ-páros a Coldplayjel karöltve, a dalszöveges, úgynevezett lyric-videó. Ezeknél

a képi világ a legtöbbször jóval egyszerűbb,

mint a rövidfilmek minőségét is hozó videoklipeké. Persze akad olyan lyric-videó is, ami ugyanolyan bonyolult, tele van élő szereplőkkel, csak éppen a dalszöveget is feliratozzák valami dizájnos módon. Na, a friss rekordervideó nem ilyen. Animáció azért van bőven, cserébe viszont nem kellett mozgósítani egy rakás szereplőt, statisztát vagy éppen a zenészeket. 

Egyetlen élő szereplő, egy kisfiú ugyan megjelenik a klip elején, azt viszont már nehéz eldönteni a villódzó animációktól, hogy ez csupán egy fénykép, vagy egy egyszerű, de mégis videós beállítás.

De nem is ez a lényeg. Hanem hogy a Something Just Like This dalszöveges videóját február 22-én töltötték fel, és

az első 24 órában több mint 9 millióan nézték meg.

Cikkünk születésekor már majdnem 41 milliónál jár a klip. Az eddigi első napos csúcsot a YouTube lyric-videó kategóriájában Justin Bieber tartotta. 2015-ben állította fel a What Do You Mean címűs számának dalszöveges videójával. Azt 8,2 millióan nézték meg az első napon - írja a Billboard.

A The Chainsmokers egyébként igazi profinak számít ebben a videós műfajban. Ugyanis ők tartják a valaha legtöbbet lejátszott, youtube-os lyric-videó rekordját. A Closer című dalukhoz készített szöveges klipjüket eddig már 1,2 milliárdan játszották le a videomegosztón. 

A Closer szöveges megoldása amúgy jóval túlmutat egy szokványos lyric-videón: